• الزامات مهندسی در احداث بیمارستان های صحرایی از نگاه پدافند غیر عامل با استفاده از تکنیک دلفی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 758
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09358840365

    مقدمه و هدف: در شرایطی که حوادث طبیعی مانند سیل یا زلزله و یا انسان ساخت، مانند جنگ یا حملات تروریستی رخ می‌دهد؛ اهمیت بیمارستان ‌های صحرایی مورد توجه بیشتری قرار می‌ گیرد. این مطالعه با هدف تعیین الزامات سازه و معماری برای احداث بیمارستان‌های صحرایی ثابت و متحرک در زمان بحران با در نظر گرفتن پدافند غیرعامل از نظر نگرش متخصصین انجام شد.

    روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع تحلیلی با هدف تعیین الگوی مناسب الزامات سازه ای و معماری بیمارستان های صحرایی در شرایط بحران از نظر پدافند غیرعامل و ارائه راهکارهای مناسب می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است و تکنیک مورد استفاده در آن دلفی است. از یک پرسشنامه محقق ساخته در حوزه مهندسی (عمران و معماری)  (شامل53 سوال) تهیه شد و با مراجعه به متخصصین مربوطه تکمیل گردید. داده های به دست آمده با نرم افزار spss 16 مدیریت و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، میانه) و آزمون های تحلیلی کروسکال والیس/ من ویتنی برای تحلیل یافته ها استفاده شد. سطح معنی داری در سطح 05.0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: برای بررسی پایایی، با استفاده از 20 پرسشنامه که به صورت پایلوت پر شد، ضرایب آلفای کرونباخ برای 81.0 به دست آمد. بر اساس نتایج به دست آمده بیشترین و کمترین تعداد شرکت کننده ها به ترتیب مربوط به گروههای 25-35 و 20-25 سال (به ترتیب 73.29 و 21.16 درصد) بود و اکثر شرکت کنندگان (13.85%) مذکر بودند. درصد افراد دارای مدرک تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکترا به ترتیب 32.24، 5.63 و 16.12 درصد بوده است و 95.84 درصد افراد سابقه حضور در یک وضعیت بحرانی را داشته-اند. بین مشخصات دمگرافیک (جنسیت، سن و...) افراد شرکت کننده و  نوع نگرش آنها هیچگونه رابطه معنی داری مشاهده نشد.(p>0.05)  بر اساس نتایج به دست آمده براساس سوالات، اولویت ها مشخص شدند.

    نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد جانمایی صحیح بیمارستان صحرایی (59.4 از 5)، مکانیابی و دسترسی (08.4 از 5)، استفاده از سازه های بتنی مستحکم مدفون در خاک (07.4 از 5) و تجهیز بیمارستانها با فیلترهای محافظ در برابر حملات ش.م.ر (5.4 از 5) مهمترین مواردی هستند که باید رعایت شوند. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که حوزه های سازه ای با ملاحظات مدیریتی و نظامی به هم آمیخته بوده و خاص هر موقعیت اضطراری و جغرافیایی نوع خاصی از سازه ها قابل پیشنهاد است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها