• اهمیت مدیریت و کنترل پسماندهای چاه های نفتی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/10/20
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/10/20
    • تعداد بازدید: 415
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09361578210

    اهمیت مدیریت و کنترل پسماندهای چاه های نفتی

    در طول فرایند اکتشاف نفت پسماندهای نفتی ایجاد می شود. امروزه فرآیند حفاری چاه های نفت، تولیدکننده گونه های مختلفی از انواع پسماندها است که دفع نامناسب آنها می تواند منجر به آلودگی های زیست محیطی و به ویژه آلودگی خاک شود. این امر تهدیدی جدی برای آب های سطحی و زیرزمینی نیز به شمار می رود. در این مطالعه سعی شده است تا با روشی توصیفی به بررسی نقش مدیریت و کنترل پسماندهای ناشی از حفاری چاه های نفت پرداخته شود.

    بر این اساس در این تحقیق برخی از مهمترین روش هایی که می توان با اعمال آنها نقش و اهمیت مدیریت را در جهت کاهش تولید این پسماندها ایجاد نمود، ارائه شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که یکی از آلوده کننده های اصلی عملیات حفاری، گل های حفاری می باشد که شامل ترکیبات مضری مانند فلزات سنگین، نمک ها و هیدروکربن ها و افزودنی ها است که دارای غلظت متفاوتی نیز می باشند. به عنوان نمونه بازیافت و استفاده مجدد از پسماندها راه دیگر در جهت رسیدن به این هدف است.

    با توجه به مطالب ارائه شده بسیاری از آلاینده ها پسماندهای خطرناک نظیر اسیدها، آب و حلال ها را می توان دوباره به سیستم برگرداند که در این صورت این مواد دیگر پسماند نبوده و خود جزء مواد اولیه می شوند. همچنین در جاهایی که با کمبود آب مواجهه هستیم می توان با تصفیه و بازگرداندن آب، مشکل کمبود و هزینه های انتقال آب را جبران نمود. به طور کلی راهکارهای مدیریتی موثر و مفید جهت کاهش تاثیرات مضر پسماندهای ناشی از چاه های نفت و لزوم توجه به مدیریت پسماند درقراردادهای حفاری می تواند هم سبب صرفه جویی های اقتصادی شده و هم باعث به وجود آمدن محیطی امن برای حیات بشر و سایر موجودات گردد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها