• اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اساس دیدگاه جان لنگرر

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/01/14
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/01/15
    • تعداد بازدید: 196
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09361578210

    اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اساس دیدگاه جان لنگرر

    پژوهش حاضر، با هدف بررسی اثربخشی آموزش تفکر انتقادی در دانش آموزان ابتدایی بر اساس دیدگاه جان لنگرر در سال تحصیلی 1395-1394 انجام پذیرفته است. این پژوهش از لحاظ هدف در طبقه تحقیقات کاربردی و از لحاظ روش شناسی از جمله تحقیقات شبه آزمایشی، با طرح پیش آزمون _ پس آزمون در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفته است.

    بدین منظور حجم نمونه ای از دانش آموزان پایه اول ابتدایی ناحیه 1 سنندج به تعداد 30 نفر که به طور تصادفی انتخاب و به طور هدفمند در دو گروه آزمایش و کنترل مورد مطالعه قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیقی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل کواریانس) بهره گرفته شد.

    نتایج پژوهش نشان داد که عملکرد گروه آزمایشی در هر سه حوزه مورد مطالعه از تفکر انتقادی یعنی توانایی ریسک پذیری، توانایی حل مساله و توانایی پرسشگری تفاوت معنی داری با عملکرد گروه گواه در این حوزه ها داشته است.

    به عبارت دیگر دانش آموزانی که در معرض آموزش تفکر انتقادی قرار گرفته بودند در مثابه با همسالان خود عملکرد بهتری در حوزه های سه گانه از خود نشان داده اند و فرضیه های مطالعه حاضر مورد تایید قرار گرفت که اهمیت روش آموزش تفکر انتقادی را در افزایش توانایی ریسک پذیری و حل مساله و پرسشگری را نشان می دهد. بنابراین ما این روش را برای پرورش مهارت های تفکر انتقادی دانش آموزان و دانشجویان پیشنهاد می کنیم.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها