• بررسی اپیدمیولوژیک واقعات ترومبوز اورده عمیقه در شفاخانه حوزوی ابوعلی سینای طی سال های 1399 - 1398

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/02/21
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/02/21
    • تعداد بازدید: 282
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09216189337

    بررسی اپیدمیولوژیک واقعات ترومبوز اورده عمیقه در شفاخانه حوزوی ابوعلی سینای طی سال های 1399 - 1398

    مقدمه: ترومبوز اورده عمیقه (deep vein thrombosis)، در صورت تأخیر در تشخیص و تداوی می تواند منجر به اختلاطات جدی از قبیل امبولی ریه گردد. با توجه به اهمیت ارزیابی و توصیف مرض در هر جامعه، این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک مریضان dvt انجام شد. روش: این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی تمام مریضانی که با تشخیص dvt بین  سالهای 1398 الی 1399 در شفاخانه حوزوی ابوعلی سینای بلخی بستری شدند، صورت گرفت. با استفاده از بررسی دوسیه مریض، گزارش داکتر متخصص، راپور نرس و هدایات داکتر معالج، پرسشنامه تحقیقی برای هر مریض تکمیل گردید.

    بعد با مریضان تماس تلفنی گرفته شد و از آنها درخواست گردید تا برای ارزیابی و تعقیب تداوی هر ماه یکبار الی مدت یک سال به شفاخانه مراجعه نمایند. حین این مراجعتها در مورد وضعیت مریض ازنظر اختلاطات مرض، بستری مجدد یا فوت سوال گردید و در پرسشنامه ثبت شد.

    یافته ها: در مدت مطالعه، 66 نفر با تشخیص dvt در سرویس داخله شفاخانه حوزوی ابوعلی سینای بلخی بستری شدند. % 50.2 شان طبقه ذکور بودند. اوسط سنی افراد موردمطالعه 18.45 ± 55.84 سال بود. در 98.1% افراد، اطراف سفلی مصاب بود. شایع ترین فکتور خطر عدم تحرکیت و کمترین فکتور خطر سابقه فامیلی dvt بود. بین فاکتورهای خطر dvt و جنس، فقط smoking معنی دار بود که در مردان شایع تر بود. % 3.8 مریضان در طی 5 سال در اثر اختلاطات dvt فوت کردند. % 6 عود مرض و امبولی ریه در % 3.4 افراد مشاهده شد. شایع ترین فاکتور خطر dvt عدم تحرکیت است، بنابرین لازم است وقایه لازم در نفوس معروض به خطر رعایت گردد تا احتمال dvt کاهش یابد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها