حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • پیرامون نظریه بطلان تحقیقات مقدماتی در فرآیند دادرسی کیفری ایران

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/02/27
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/02/27
    • تعداد بازدید: 243
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09022517597

    پیرامون نظریه بطلان تحقیقات مقدماتی در فرآیند دادرسی کیفری ایران ( با توجه به قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04 )

    تحقیقات مقدماتی یکی از مهم ترین مراحل دادرسی-کیفری است که عبارت از مجموعه اقدامات و تحقیقاتی است که از سوی ضابطان دادگستری رأساً یا به دستور و حسب ارجاع مقامات قضایی یا از سوی بازپرسان ، دادستان ها یا دادیاران تحقیق و نیز سایر مقامات قضایی به منظور کشف ، تسجیل و تمهید دلائل ، اعم از دلائل اثبات جرم و دلائل مفید به حال متهم ، با توجه به اصل برائت ، صورت می پذیرد و هدف اصلی آن آماده سازی پرونده و تسهیل و تسریع رسیدگی در دادگاه است.

    در این مرحله باید حقوق متهم تماماً رعایت شود از جمله این حقوق می توان به حق تفهیم اتهام با ذکر دلایل آن ، حق سکوت و اعلام آن ، حق داشتن وکیل و اعلام آن ، حق منع تأخیر و تعلل در تفهیم اتهام پس از احضار یا دستگیری متهمان ، حق تذکر به مواظبت در اظهارات ، حق منع شکنجه جسمی و روحی در اثنای بازجویی و حق ابطال تحقیقات ناقض حقوق دفاعی متهمان اشاره کرد.

    قانون آئین دادرسی کیفری از این جهت مورد انتقاد قرار گرفته است که چگونه نظریه بطلان را با این درجه از اهمیت به بوته فراموشی سپرده و به صراحت نامی از آن به میان نیاورده است. امکان دارد گفته شود قانون گذار به قضات خود اعتماد کرده و در برخی موارد ضمانت اجرا را به تشخیص آن ها واگذار کرده است. این پژوهش به صورت کتابخانه ای-اسنادی انجام شده است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها