حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • مطالعه تطبیقی اصول معماری در خانـه های سنتی ایران از دیدگاه دکتر پیرنیا و دکتر فلامکی مورد پژوهی : خانه داروغه مشهد

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/05/12
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/05/12
    • تعداد بازدید: 438
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    مطالعه تطبیقی اصول معماری در خانـه‌های سنتی ایران از دیدگاه دکتر پیرنیا و دکتر فلامکی مورد پژوهی : خانه داروغه مشهد

    معماری سنتی سبکی از معماری است که در گذشته در هر منطقه یا ناحیه‌ای رایج و محبوب بوده است. در این سبک، توجه بیشتر درباره‌ مصالح کاربردی در ساختمان و چگونگی عملکرد آنهاست. معماری سنتی ایرانی یکی از بی‌‌نقص‌ترین معماری‌‌های جهان بوده است. زیرا در این سبک از معماری، بدون استفاده از هیچگونه وسایل و ابزارآلات پیشرفته‌ا‌ی خانه‌های با ظرافت و جذابی ساخته می‌شد.

    حتی طراحان امروزی هم از آن الهام می‌گرفتند. آثار معماری در ادوار مختلف، با هر شکل و کارکرد، بر اصولی واحد استوارند، به عنوان اصول معماری ایرانی از آنها یاد می‌شود و در گونه‌های مختلف معماری نمود پیدا کرده است. این اصول به تعبیر دکتر پیرنیا و دکتر فلامکی است که در گونه‌های مختلف معماری نمود پیدا کرده است.

    بر همین اساس معمار مسلمان، سعی در متجلی کردن این اصول در ساختار معماری خود داشته و در این باره از راهکارهای مختلفی نیز بهره جسته است. هدف پژوهش مطالعه تطبیقی اصول معماری ایران در خانه سنتی داروغه مشهد از دیدگاه دکتر پیرنیا و دکتر فلامکی است. خانه تاریخی داروغه اولین خانه در مشهد می‌باشد که علاوه بر معماری سنتی ایران دارای نشانه‌هایی از معماری روسیه است، لذا از این منظر دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشد.

    در پژوهش حاضر از روش‌های تحقیق کیفی شامل روش توصیفی-تحلیلی و به منظور گردآوری داده‌ها از مراجع مستند بهره گرفته شده است. نتایج نشان می‌دهد که بررسی اصول و عناصر معماری ایران به معنی رجوع به ارزش‌های پویا و شکل‌دهنده هویت ماست و دارای مصادیق کاربردی و روشنی هستند که می‌توان با بکارگیری آنها به یک بنا هویتی بر پایه معماری ایرانی بخشید.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها