حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • نگرشی به جایگاه پیاده مداری در فضای شهری با تمرکز بر حس دلبستگی به مکان؛ نمونه ی موردی: خیابان قارن ساری

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/05/29
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/05/29
    • تعداد بازدید: 251
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02634310514

    نگرشی به جایگاه پیاده مداری در فضای شهری با تمرکز بر حس دلبستگی به مکان؛ نمونه ی موردی: خیابان قارن ساری

    امروزه طرح های توسعه ی شهری در گسستی عمیق با سنت گذشته ی خود و با محوریت حرکت سواره در فضای شهری و کم رنگ شدن حضور عابران پیاده شکل گرفته اند. این امر موجب کاهش تعاملات اجتماعی، کیفیت، امنیت، سرزندگی و... در فضای شهری شده است. به نظر می رسد، خلق فرصت قدم زدن با احداث پیاده راه در شهرهای معاصر رویکردی مناسب در جهت ایجاد و ارتقای حس دلبستگی به فضای شهری باشد.

    از این رو در پژوهش حاضر، خیابان قارن ساری به عنوان یکی از خیابان های اصلی که مرکز تجاری این شهر نیز محسوب می گردد؛ به عنوان نمونه ی موردی پژوهش، با هدف ارزیابی اثر اجرای طرح پیاده راه، بر دلبستگی به فضای شهری اجرا گردید. پژوهش حاضر از نظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی و از لحاظ روش، پیمایشی محسوب می شود.

    جامعه ی آماری تحقیق شامل مراجعان پیاده و سواره ی خیابان قارن ساری بودند که تعداد نمونه ی آماری با استفاده از فرمول کوکران 300 نفر محاسبه گردید؛ همچنین ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته بوده است که با آلفای کرونباخ 0.862 تایید گشت. در انتها جهت تحلیل داده ها از نرم افزار spss و از روش آزمون t- استیودنت استفاده گردید.

    نتایج حاصل حاکی از آنست که فاکتورهای آشنایی و خوانایی در این خیابان در شرایط مطلوبی بوده و فاکتورهای قلمرویابی و شخصی سازی در شرایط مطلوبی قرار ندارند که این امر موجب قرارگرفتن شاخص تعامل شناختی در بالاترین رتبه و شاخص تعامل رفتاری در پایین ترین رتبه شده است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها