• تحلیلی بر استراتژی توسعه منطقه اشتهارد بر اساس قابلیت های زمین گردشگری با الهام از مدل پرالونگ 2005 و مدل swot

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/08
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/08
    • تعداد بازدید: 166
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    تحلیلی بر استراتژی توسعه منطقه اشتهارد بر اساس قابلیت‌های زمین گردشگری با الهام از مدل پرالونگ 2005 و مدل swot

    منطقه اشتهارد همانند سایر مناطق کشور علیرغم داشتن قابلیت‌ها و توانمندی‌های فراوان درزمینه ژئوتوریستم و جاذبه‌های طبیعی کم‌نظیر و متنوع، همچنان برای گردشگران ناآشناست و مشکلات و موانع متعددی در جذب گردشگران علاقه‌مند به ژئوتوریسم و طبیعت‌گردی دارد. این پژوهش شناسایی توانمندی‌ها و تنگناهای ژئوتوریسم منطقه اشتهارد را با رویکردی راهبردی مدنظر دارد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی – توسعه‌ای و از لحاظ روش انجام توصیفی – تحلیلی است و با اتکاء بر یافته‌های کتابخانه‌ای و میدانی به بررسی موضوع پرداخته‌شده است.

    ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل بررسی‌های میدانی، مصاحبه و تکمیل پرسشنامه و جداول بوده و با توجه به اطلاعات به‌دست‌آمده به بررسی جاذبه‌ها، امکانات و خدمات و وضعیت کلی ژئوتوریسم در منطقه موردمطالعه پرداخته‌شده است. در مراحل بعد برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات و تعیین ظرفیت‌ها، استراتژی‌ها و راهبردهای توسعه ژئوتوریسم از روش تحلیلswot و مدل پرالونگ استفاده گردید و در نهایت به ارائه راهبردها و استراتژی‌های مرتبط با توسعه ژئوتوریسم منطقه پرداخته شد.

    نتایج یافته‌ها نشان داد که منطقه موردمطالعه با 10 نقطه قوت و ضریب نهایی 3.51 و 8 فرصت و ضریب نهایی 3.39 در برابر 8 نقطه‌ضعف و ضریب نهایی 1.65 و 8 تهدید با ضریب نهایی 1.65 توانمندی‌های بسیار زیادی برای توسعه ژئوتوریسم دارد؛ ولی ضعف‌ها و تهدیدهای موجود مانع از بالفعل شدن این توانمندی‌ها گردیده است؛ بنابراین می‌توان گفت استراتژی نهایی توسعه ژئوتوریسم منطقه اشتهارد یک استراتژی تهاجمی و مبتنی بر تقویت نقاط قوت و استفاده از فرصت‌های موجود در جهت غلبه بر ضعف‌ها و تهدیدات پیشرو درزمینه توسعه گردشگری منطقه می‌باشد.

    همچنین تحلیل ظرفیت‌های ژئوتوریستی بر اساس مدل پرالونگ نشان می‌دهد که کوهه‌ای رنگین‌کمانی به دلیل بالابودن ارزش زیبایی ظاهری و علمی دارای بیشترین میزان قابلیت و توانمندی بوده و به ترتیب امتیاز 1 و 82.5% را به خود اختصاص داده و رود شور نیز کمترین میزان توانمندی در میان لندفرمها را دارند. در ارزیابی عیار گردشگری نیز کوهه‌ای رنگین‌کمانی با کسب امتیاز 74.3 و خانه‌های صخره‌ای دستکند با امتیاز 70.4 حائز رتبه اول و دوم شدند و ازنظر عیار بهره‌وری هم‌خانه‌های صخره‌ای دستکند اشتهارد با امتیاز 1.5 و کوهه‌ای رنگین‌کمانی با امتیاز 74.9 وضعیت مطلوب‌تری نسبت به بقیه نقاط دارد نتایج این بررسی نشان می‌دهد که جاذبه‌های ژئومورفولوریکی منطقه اشتهارد از توانایی بالایی برای تحلیل ظرفیت‌های گردشگری برخوردار است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها