• مروری بر شناسایی شاخص های مجموعه گردشگری بومگردی منطقه شیروان با نگاهی به مفهوم شهر خلاق

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/08
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/08
    • تعداد بازدید: 152
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    مروری بر شناسایی شاخص‌های مجموعه گردشگری بومگردی منطقه شیروان با نگاهی به مفهوم شهر خلاق

    گردشگری به‌عنوان بزرگ‌ترین صنعت خدماتی دنیا، نقش و جایگاه ویژه‌ای در توسعه منطقه و شهر دارد. گردشگری خلاق شکل جدیدی از گردشگری فرهنگی است و به بازدیدکننده‌ها و گردشگران امکان می‌دهد از طریق شرکت فعال در برنامه‌های آموزشی بومی، قابلیت‌های خلاقانه خود را به منصه ظهور برسانند. ازاین‌رو تمامی ابعاد و زمینه‌های گردشگری بومگردی شیروان را باید به‌خوبی شناخت و در جهت توسعه واقعی منطقه بکار گرفت، لذا جهت استفاده حداکثری از قابلیت‌های بومی در مجموعه‌ای که دارای پتانسیل‌های گردشگری متنوع و منحصربه‌فرد و خلاقمند باشد و نیز در محرومیت زدایی منطقه موثر واقع گردد، ضروری است.

    شهر شیروان در استان خراسان شمالی، دارای جاذبه‌های طبیعی، فرهنگی و تاریخی است و می‌تواند ازجمله کانون‌های پرجاذبه برای توسعه گردشگری ایفای نقش کند. مقاله حاضر با استفاده از تحقیق کاربردی ازنظر ماهیت توصیفی و تحلیلی است، در این پژوهش ابتدا شاخص‌های نظری موثر در بوم گردی گردشگری تبیین شده و سپس به بررسی معیارهای کالبدی رونق بخشی منطقه در قالب متغیرهای شهر خلاق و شاخص نظری شهر خلاق پرداخته شد.

    یافته‌های به‌دست‌آمده با توجه به آمارهای بررسی‌شده نشان می‌دهد که تمایلات و پتانسیل‌های جامعه میزبان (سرویس‌دهندگان) و جامعه گردشگران (سرویس‌گیرنده) در کنار خصوصیات منطقه‌ای شیروان و سازگاری منطقه با مفهوم شهر خلاق و عوامل بومگردی آن برای حصول رسیدن به هسته‌ای کوچک از شهر خلاق ارتباط مستقیم دارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها