حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • بازنمایی اسطوره ای سیمای امام علی در نگارگری ایران

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/09
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/09
    • تعداد بازدید: 220
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    بازنمایی اسطوره‌ای سیمای امام علی در نگارگری ایران

    در این مقاله ابتدا به بررسی انسان و اسطوره و سپس شخصیت امام علی (ع) به عنوان اسطوره‌ای مذهبی پرداخته شده است؛ و در آخر به بررسی نگاره‌هایی که، این حوادث را بازگو می‌کند می‌پردازیم. انتخاب تصویر برمبنای اعمال قهرمانانه‌ای که امام علی را در قالب شخصیتی اسطوره‌ای نشان می‌دهد از چهار کتاب: خاوران‌نامه، احسن‌الکبار، حبیب‌السیر و روضه‌الصفا انتخاب شده است.

    روش تحقیق مقاله توصیفی-تحلیلی است همچنین فنون جمع‏ آوری اطلاعات به صورت متن خوانی، -که بیشتر بر پایه کتاب علی حقیقتی بر گونه اساطیر نوشته دکتر علی شریعتی- انجام گرفته است. سوالاتی که در این پژوهش دنبال می شود به این گونه است که: چرا انسان همواره به دنبال تصویرسازی شخصیت های اسطوره ای است؟ و چرا امام علی به عنوان انسانی بزرگ در تاریخ اسلام همچون شخصیتی اسطوره ای شناخته شد؟ نتایج بدست آمده نشان می دهد که انسان روزمرگی‌ها و اضطراب‌های این عالم را با ستایش و پرستش دنیای اساطیر چهره‌های مورد علاقه خود را آن گونه که دلش می‌خواهد تصویرسازی می‌کرده است.

    یک شخصیت مذهبی و یا ملی در طول تاریخ با اعمال پهلوانی خود حماسه‌هایی را پدید آورده، و به‌مرور زمان داستان‌هایی فراواقع و خارق‌العاده از خود به جا می‌گذارد؛ تا جایی که به شخصیتی اسطوره‌ای که ریشه در واقعیت دارد تبدیل می‌شود. در نگارگری دوره‌های تیموری و علل خصوص صفوی، این علاقه را به صورت تصویرسازی‌های در کتب مختلف می‌توان دید.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها