• مقایسه ی شاخص های سلامت عمومی زنان حافظ قرآن و زنان غیرحافظ شهر کرمانشاه

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/13
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/13
    • تعداد بازدید: 277
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    مقایسه‌ی شاخص‌های سلامت عمومی زنان حافظ قرآن و زنان غیرحافظ شهر کرمانشاه

    سابقه و هدف: سلامت عمومی انسان‌ها همواره از موضوع‌های بسیار مهم در جوامع بشری بوده است. در این میان به نقش عامل‌های موثر دین و قرآن و آموزه های آن در سلامت عمومی افراد، بسیار توجه می‌شود. بنابراین، هدف از این پژوهش بررسی شاخص‌های سلامت عمومی و مقایسه‌ی ابعاد آن در دو گروه از زنان حافظ قرآن و زنان غیرحافظ شهر کرمانشاه است.

    روش کار: این پژوهش از نوع  توصیفی- مقایسه ای است. تعداد 106 نفر از زنان حافظ قرآن کریم به‌روش هدفمند از مرکزهای جامعه‌القرآن واحد خواهران شهر کرمانشاه؛ و 91 نفر از زنان غیرحافظ، از کارآموزهای واحد خواهران سازمان فنی و حرفه ای شهر کرمانشاه، با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش‌نامه‌ی سلامت عمومی (ghq-28)؛ و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون مقایسه‌ی میانگین ها استفاده شده است. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داده که بین دو گروه زنان حافظ قرآن و زنان غیرحافظ، در مقیاس های سلامت عمومی، علائم اضطراب، اختلال خواب، افسردگی، علائم جسمانی؛ و همچنین در مقیاس کارکرد اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه‌گیری: از آنجایی که سطح سلامت عمومی حافظان قرآن نسبت به افراد دیگر (غیرحافظ) بیشتر است، می توان نتیجه گرفت که ترویج فعالیت های قرآنی و شناخت هر چه بیشتر تاثیرهای قرآن بر سلامت عمومی انسان ها، می‌تواند به ما در شناخت بهتر قرآن و استفاده‌ی بیشتر از آن در درمان بیماری های روانی و ارتقای سلامت روحی و روانی کمک کند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها