• رابطه ی ماه مبارک رمضان با میزان بروز تصادفات و دیگر آسیب ها و مقایسه ی آن در زنان و مردان پذیرش شده در اورژانس بیمارستان های شهر کرمانشاه در سال 1380 - 1387

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/13
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/13
    • تعداد بازدید: 98
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    رابطه‌ی ماه مبارک رمضان با میزان بروز تصادفات و دیگر آسیب‌ها و مقایسه‌ی آن در زنان و مردان پذیرش‌شده در اورژانس‌ بیمارستان‌های شهر کرمانشاه در سال 1380 - 1387

    سابقه و هدف: افزایش سلامت اجتماعی در هر جامعه‌ ای مهم‌ترین نگرانی محاکم قضایی محسوب می‌شود. ازآنجاکه تحقیقات صورت گرفته به‌طور دقیق به توافقی درباره‌ی تغییر میزان آسیب‌های مختلف در ماه مبارک رمضان نرسیده است، هدف از این پژوهش بررسی رابطه‌ی ماه مبارک رمضان با میزان بروز تصادفات و دیگر آسیب‌ها و مقایسه‌ی آن در زنان و مردان پذیرش‌شده در اورژانس‌ بیمارستان‌های شهر کرمانشاه در سال 1380 - 1387 است.

    روش کار: این پژوهش ازنوع گذشته‌نگر و نیمه‌تجربی است. تمام بیماران زن و مرد 15 تا 45 ساله‌ ای که به‌علت تصادفات رانندگی و سه نوع آسیب دیگر (نزاع و زد و خورد، پرتاب از ارتفاع و درگیری با سلاح گرم) در طول ماه‌ مبارک رمضان و دیگر ماه‌های سال‌های 1380 تا 1387 به بخش اورژانس بیمارستان‌های طالقانی و امام رضای شهر کرمانشاه مراجعه کرده بودند با روش نمونه‌گیری در دسترس و با هدف مقایسه، در این پژوهش شرکت کردند. تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از آزمون‌های کولموگروف اسمیرونوف، تحلیل واریانس و آزمون t دو نمونه‌ ای انجام شده است. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها، میانگین آسیب‌ها در ماه‌های غیررمضان در هر دو گروه زنان و مردان، به‌طور جداگانه، بیشتر بود (0.001)؛ باوجوداین، هیچ تفاوت معناداری بین میزان بروز آسیب‌های مختلف در ماه‌های رمضان و غیررمضان در زنان و مردان مشاهده نشده است (به‌ترتیب 0.743 و 0.773)؛ اما در تمامی موارد میانگین مردان بالاتر از زنان بوده است (α≤0.05).

    نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، اگرچه میانگین میزان بروز تصادفات و دیگر آسیب‌ها و حوادث بین زنان و مردان در ماه‌های رمضان و غیررمضان دارای تفاوت معنادار نیست، میانگین این آسیب‌ها در ماه‌های غیررمضان بیشتر از ماه‌های رمضان است. همچنین مشاهده شد که میزان بروز آسیب‌ها در زنان نسبت به مردان هم در ماه مبارک رمضان و هم در ماه‌های غیررمضان کمتر است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها