• نقش نگرش های مذهبی و سرسختی روان شناختی به عنوان پیش بینی های استرس دوران دانشجویی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/14
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/14
    • تعداد بازدید: 240
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    نقش نگرش‌های مذهبی و سرسختی روان‌شناختی به عنوان پیش‌بینی های استرس دوران دانشجویی

    سابقه و هدف: عوامل و زمینه‌های بسیاری در شکل‌گیری استرس دوران دانشجویی نقش دارند که از مهم‌ترین آنها نگرش‌های مذهبی و سرسختی روان‌شناختی است. ازاین‌رو، هدف پژوهش حاضر بررسی نقش نگرش‌های مذهبی و سرسختی روان‌شناختی به عنوان پیش‌بینی های استرس دوران دانشجویی دانشجویان دانشگاه بجنورد است.

    روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی و جامعه ی آماری آن شامل کلیه‌ی دانشجویان دانشگاه بجنورد در نیمسال دوم سال تحصیلی 95 - 96 است که از بین آنان 170 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب و مطالعه شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از مقیاس سرسختی روان‌شناختی اهواز، پرسش‌نامه‌ی نگرش‌سنج مذهبی و فهرست استرس دوران دانشجویی؛ و برای تحلیل داده‌ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. در این پژوهش همه‌ی مسائل اخلاقی رعایت شده است و نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد ضریب همبستگی بین نگرش‌های مذهبی (0.526-=r) و سرسختی روان‌شناختی (0.457-=r) با استرس دوران دانشجویی معنی‌دار است (p<0.05). تحلیل رگرسیون با روش گام به گام نیز نشان داد به ترتیب متغیّرهای سرسختی روان‌شناختی و نگرش‌های مذهبی می‌توانند استرس دوران دانشجویی را پیش‌بینی کنند (r2=0.241 و 0.04>p).

    نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، می‌توان استرس دوران دانشجویی را از طریق نگرش‌های مذهبی و سرسختی روان‌شناختی پیش‌بینی کرد. ازاین‌رو، در نظر گرفتن این دو متغیّر در برنامه‌های آموزش مدیریت استرس دانشجویان توصیه می‌شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها