• بحران فرهنگی و راهکارهای مقابله با آن با توجه به سلامت اجتماعی و بهره گیری از روش مدیریتی برگرفته از قرآن و پیشگامان دینی اسلام

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/15
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/15
    • تعداد بازدید: 197
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    بحران فرهنگی و راهکارهای مقابله با آن با توجه به سلامت اجتماعی و بهره‌گیری از روش مدیریتی برگرفته از قرآن و پیشگامان دینی اسلام

    سابقه و هدف: حاکمیتِ سرگردانی فرهنگی در جامعه‌ی کنونی موجب تصمیم‌گیری‌های ضدونقیض در افراد شده که ممکن است حتی برخلاف اعتقادات و خط مشی آنها باشد. در این مطالعه، فرهنگ و چارچوب‌های آن، سلامت اجتماعی و بحران و نحوه‌ی برخورد با آن، با توجه به مدیریت فرهنگی و مدیریت برگرفته از قرآن و پیشگامان دینی اسلام بررسی شده است.

    روش کار: با جست‌وجو در پایگاه داده‌ها و وبگاه‌های معتبر مانند وب آو ساینس، پاب مِد، اِسکوپوس، گوگل اسکولار، مدلاین؛ و همچنین تحقیق کتابخانه‌ای، با استفاده از کلیدواژه‌های فرهنگ، بحران فرهنگی، مدیریت بحران، سلامت اجتماعی، قرآن و پیشگامان دینی اسلام بررسی جامعی صورت گرفت و مطالعات مرتبط استخراج، نقد و تجزیه‌وتحلیل شد. مولفان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: درک و سازگاری فرهنگی برای بحران‌های تاثیرگذار و مدیریت اضطراری ضروری است. فرهنگ به نژادهای مذهبی، قومی، جنسی و نهادهای اجتماعی محدود نمی‌شود، بلکه مجموعه‌ای از رفتار انسان را که شامل باورها، ارتباطات، آداب و رسوم و ارزش‌ها است، دربرمی‌گیرد. تفاوت‌های فرهنگی در بحران‌ها و همچنین نقش سلامت اجتماعی در کنترل و مهار کردن آن بسیار مهم است. هدایت و رهبریِ بحران‌ها، جهت‌دهنده و هماهنگ‌کننده‌ی تمامی فعالیت‌ها به‌سوی اهداف تعیین‌شده است که نتیجه‌ی آن غلبه بر بحران و تامین سلامت اجتماعی است. مدیریت بحران‌ها بر عملکرد گروهی که از شاخصه‌های سلامت اجتماعی است، تاثیر بسیاری دارد. رهبران دینی ما در شناسایی و برخورد با بحران فرهنگی و آسیب‌های سلامت اجتماعی، راهبردهای متفاوتی را دنبال می‌کردند.

    نتیجه‌گیری: به‌کارگیری راهبردهای قرآن و پیشگامان دینی اسلام هنگام بحران و آسیب دیدن سلامت اجتماعی، ارتقای انگیزه و تلاش افراد، آشتی مذهب با وطن‌دوستی، ایجاد هویت برای جوانان، ایجاد آزادی‌های فردی، تقویت معنویت و عرفان ناب و اصیل به‌منظور احیای اخلاقیات، برای راهبردهای فرهنگ‌سازی، پیشنهاد می‌شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها