• شناسایی و بررسی ابعاد فردی و اجتماعی افزایش کیفیت زندگی سالمندی بر اساس آیات و روایات

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/16
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/16
    • تعداد بازدید: 147
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    شناسایی و بررسی ابعاد فردی و اجتماعی افزایش کیفیت زندگی سالمندی بر اساس آیات و روایات

    سابقه و هدف: امروزه با توجه به افزایش شاخص طول عمر و امید به زندگی، مسـئله مهم‌تری با عنوان چگونگی گذران عمر و به‌عبارتی کیفیت زندگی مطرح شده که پرداختن به این موضوع ذهن صاحب‌نظران و محققان را در امور سالمندی به خود جلب نموده اسـت. ازاین‌رو، هدف از این مطالعه بررسی مفهوم کیفیت زندگی سالمندی بود.

    روش کار: این پژوهش از نوع کیفی است. در ابتدا با روش فراترکیب به بررسی و تحلیل منابع مرتبط با کیفیت زندگی سالمندی پرداخته شد و سپس با استفاده از فن الگوسازی ساختاری-تفسیری به مرحله اجرا درآمد. به‌منظور خوشه‌بندی ابعاد کیفیت زندگی سالمندی از روش میک‌‌مک استفاده شد. در این پژوهش همه موارد اخلاقی رعایت شده است و مولفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد که خبرگان پنج بُعد را شناسایی کردند و درنهایت ابعاد شناسایی‌شده در پنج سطح طبقه‌بندی شد. در بالاترین سطح (سطح اول) تعاملات اجتماعی قرار گرفت که کمترین نفوذ را به عوامل دیگر دارد و در پایین‌ترین سطح (سطح پنجم) عوامل فردی-درونی قرار گرفت که همانند سنگ زیربنایی الگو عمل می‌کند. بنابراین، افزایش کیفیت زندگی سالمندی از این متغیّر شروع شده است و به متغیّرهای دیگر سرایت می‌کند. نتایج تحلیل میک‌مک نیز نشان می‌دهد که عوامل فردی-درونی بیشترین نفوذ و تعاملات اجتماعی بیشترین وابستگی را داشت.

    نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر می‌توان چنین استنباط کرد که عوامل فردی-درونی و تجارب خانوادگی کیفیت زندگی سالمندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند درنهایت با اثر عوامل محیطی موجب افزایش سلامت سالمندان گردد. شناسایی و ارتقای دقیق هر یک از این ابعاد نیز می‌تواند به افزایش کیفیت زندگی سالمندی منجر شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها