حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • استراتژی های هوش صادراتی در زمینه توسعه صادرات مواد غذایی (مطالعه موردی شرکتهای صادراتی استان البرز)

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/07/16
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/07/16
    • تعداد بازدید: 191
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    استراتژی های هوش صادراتی در زمینه توسعه صادرات مواد غذایی (مطالعه موردی شرکتهای صادراتی استان البرز)

    با توجه به مزیت نسبی تولید در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی ایران و و مزیت رقابتی در بازارهای جهانی و نقش موثر صادرات صنایع غذایی در ارزآوری کشورها، توسعه صادرات و در پی آن افزایش سودآوری، همواره یکی از اهداف اصلی شرکتها و واحد های تولیدی و صنعتی می باشد. نظر به جایگاه صنایع غذایی و سند چشم انداز بیست ساله کشور، به دلیل نبود مدل جامع عملکرد صادراتی صنایع غذایی در ایران، این پژوهش می تواند راهکاری مناسب برای رشد و توسعه این صنعت، به خصوص در سطح بین المللی گردد.

    روش پژوهش این مطالعه، روش پدیدار شناسی و جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان بازاریابی و صادرات شاغل در حوزه های مرتبط با صنایع غذایی می باشد. از نمونه گیری غیر احتمالی و نمونه گیری هدف مند (گلوله برفی) استفاده شد. با توجه به رهیافت کیفی پژوهش ، برای جمع آوری اطلاعات از ابزار مصاحبه عمقی نیمه ساختار یافته استفاده و تعداد هفت مصاحبه انجام شده جهت اعتبار سنجی از اعتبار سازه، درونی ، تفسیری و توصیفی بهره برده و برای تایید پایایی از روش بازبینی پس از کد گذاری استفاده شد.

    پس از کد گذاری باز ، به این نتیجه رسید که با درنظر گرفتن عوامل سیاسی و اقتصادی به عنوان مولفه های تاثیرگذار، عوامل موثر در عملکرد صادراتی صنایع غذایی ایران محیط بازرگانی ، شاخص های بازاریابی، آمیخته بازاریابی ، مشتری مداری و منابع داخلی و خارجی شرکت می باشد. در اکثر مطالعات قبلی از سنت اثبات گرایی و کمی گرایی استفاده شده در حالی که در این پژوهش از تحلیل کیفی استفاده شد.

    در این تحقیق سعی شده است با در نظر گرفتن جنبه های مختلف ویژگی های تولیدی صنعتی در  ایران مدلی متناسب بر اساس مولفه های تاثیرگذار بر عملکرد صادراتی صنایع غذایی ایران ارائه شود. نتایج این پژوهش در خصوص معرفی استراتژی های مناسب صادراتی به منظور توسعه صادرات در صنعت مواد غذایی، می تواند مورد استفاده سازمان ها و نهادهای دولتی مرتبط اعم از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت ایران، جهت اتخاذ سیاست های موثر حمایتی قرار گیرد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها