حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • تبیین اصول باز زنده سازی محله درب باغ کاشان مبتنی بر سرزندگی اجتماعی مطالعه موردی: بافت تاریخی محله درب باغ کاشان

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/07/18
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/07/18
    • تعداد بازدید: 333
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02634310514

    تبیین اصول باز زنده‌سازی محله درب باغ کاشان مبتنی بر سرزندگی اجتماعی مطالعه موردی: بافت تاریخی محله درب باغ کاشان

    در بافت‌های تاریخی شهری می‌بایست اجزای بافت توامان در جهت آسایش و پیشرفت کیفیت زندگی اجتماعی جامعه و هر فرد فعالیت کند. حال این بافت‌های باارزش تاریخی مرکز زندگی اجتماعی شهر، محل و فرد محسوب می‌شوند، پس باید همواره نیازهای روز جامعه را تامین کنند با توجه به سبک جدید زندگی و اختصاص بخش اعظم زمان افراد به کار و فعالیت‌های خارج از منزل، تامین نیازهای اجتماعی در فضاهای بیرونی به‌ویژه بافت‌های تاریخی در مرکز شهر امری ضروری به نظر می‌رسد.

    حال هدف از این پژوهش، برسی عوامل موثر در ایجاد حس سرزندگی اجتماعی در بافت‌های تاریخی کاشان برحسب عوامل انسانی و معماری است. محله درب باغ از محلات تاریخی کاشان و دارای کالبدی متفاوت با سایر محلات شهر است این شهر به دلیل وجود عناصر تاریخی دارای ارزش و اعتبار فرهنگی است. نوع مداخله در این بافت به دلیل وجود عوامل و آسیب‌ها حائز اهمیت است.

    شیوه پژوهش، ترکیبی و از نظر هدف، توسعه‌ای کاربردی است و شیوه گردآوری اطلاعات میدانی کتابخانه‌ای است. با مطالعات میدانی صورت گرفته و همچنین با تدوین پرسشنامه‌های مطرح‌شده و برسی آن‌ها با روش‌های مختلف، مشخص شد که ساکنین محله خواستار ساختار سنتی و حفظ هویت تاریخی هستند. یافته‌ها نشان داد که از نظر ساکنان بافت نوع مداخله روش حفاظتی-تزئینی، موضعی-موضوعی می‌باشد که بایستی به‌صورت ترکیبی تخصصی برای جلوگیری از خدشه‌دار شدن بافت باارزش مورد استفاده قرار گیرد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها