• ارائه مدل ارزیابی روش های تامین منابع مالی پروژه های بلندمرتبه سازی با تلفیق آنتروپی شانون و تاپسیس فازی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/07/19
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/07/19
    • تعداد بازدید: 187
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    ارائه مدل ارزیابی روش‌های تامین منابع مالی پروژه‌های بلندمرتبه‌سازی با تلفیق آنتروپی شانون و تاپسیس فازی

    منابع مالی موتور محرکه فعالیت‌های اقتصادی هستند و بدون داشتن منابع مالی و یا عدم پیش بینی و برنامه ریزی در جهت تامین آن‌ها، اجرای طرح های سرمایه گذاری امکان پذیر نبوده و یا اینکه با مشکل مواجه خواهد شد؛ بنابراین قبل از شروع هرگونه فعالیت، باید منابع مالی مورد نیاز برای اجرای فعالیت یا پروژه، برآورد و در مورد روش‌های تامین مالی آن، مطالعه و بررسی لازم انجام گیرد. نحوه تامین مالی و تهیه بودجه اجرایی لازم برای انجام پروژه های بلند مرتبه سازی و بهره برداری از آن ها در حال حاضر به عنوان یکی از مهم ترین چالش های پیش‌روی کشورهای در حال توسعه مطرح می باشد.

    با توجه به وضعیت خاص کشورهای در حال توسعه و بحران های مالی در این کشورها امکان تامین سرمایه مورد نیاز برای اجرای پروژه های بزرگ به راحتی فراهم نمی شود، بنابراین انتخاب یک مدل تامین مالی مناسب در مورد پروژه ها مساله مهمی است. هدف این مقاله ارائه مدل مناسب تامین منابع مالی مورد نیاز پروژه برای اطمینان از به انجام رسیدن آن است.

    در این تحقیق، پس از بررسی پیشینه پژوهش‌های انجام شده در 16 مقاله داخلی و 9 مقاله خارجی در زمینه تامین مالی پروژه های بلندمرتبه سازی، با مطالعات اسنادی و کتابخانه‌ای، انواع روش‌ها و معیارهای تامین منابع مالی بدست آمد و به نتایج مورد نظر دست پیداشد. همچنین بوسیله انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 5 نفر از خبرگان تامین مالی، صحت‌سنجی و تکمیل روش‌ها و معیارهای تامین منابع مالی انجام شد.

    سپس با انجام 132 پرسشنامه مطابق طیف لیکرت پنج گزینه‌ای از مهندسین، مدیران و سرمایه‌گذاران پروژه‌های مرتبط، با استفاده از روش آنتروپی شانون وزن‌دهی هر یک از معیارهای تامین مالی انجام شد. در مرحله بعدی، با مطالعه موردی یک پروژه ساختمانی بلندمرتبه و با استفاده از روش تاپسیس فازی به رتبه‌بندی سه روش پرکابرد تامین مالی یعنی استقراض، افزایش سرمایه و پیش‌فروش پرداخته شد که در نتیجه این مدل تامین مالی، روش استقراض با نمره 0.6961 رتبه اول را در بین سه روش مورد بررسی بدست آورد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید