• احیای نقش مراکز مذهبی در طرح های مرمت بافت های تاریخی شهری مبتنی بر ملاحظات فرهنگی؛ مورد مطالعه بافت تاریخی محله پشت گنبد اصفهان

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/10/20
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/10/20
    • تعداد بازدید: 211
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02634436959

    احیای نقش مراکز مذهبی در طرح های مرمت بافت های تاریخی شهری مبتنی بر ملاحظات فرهنگی؛ مورد مطالعه بافت تاریخی محله پشت گنبد اصفهان

    ابنیه مذهبی به ویژه مساجد به عنوان عنصر هویت بخش و قلب تپنده شهر همواره نقش محوری در شهرهای اسلامی داشته است هویت شهرهای ایران با ورود مظاهر شهرسازی مدرن در قرن حاضر دچار تغییرات بیرونی و درونی بسیاری شده است.

    بدیهی است که با چنین تحولاتی در شهرها بافت تاریخی شهر و ساختارهای ارزشمند آنکه زمانی به عنوان یک کلیت شهری حیاتی کارآمد داشت در وجوه کالبدی و کاربردی دچار دگرگونی شد به دنبال این تحولات در فضاهای شهری بافت تاریخی، شکاف بین این بافت و شهر معاصر بیش از پیش افزایش یافته و منجر به بروز مشکلاتی در ابعاد کالبدی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در شهرهای تاریخی شده است که نمیتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد.

    هدف این مقاله شناسایی عوامل بروز این گسست به ویژه در ابعاد اجتماعی و فرهنگی در بافت های تاریخی شهرهای ایران و ارائه راهکارهایی جهت تقویت نقش مراکز مذهبی به منظور رجوع به مفاهیم عمیق شهرسازی اسلامی ایران است. بر این اساس محله پشت گنبد به عنوان یکی از محلات تاریخی در شهر اصفهان به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده است. روش مورد استفاده در این مطالعه توصیفی- تحلیلی بوده و گردآوری داده ها به صورت اسنادی و میدانی صورت پذیرفته است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها