• بررسی تاثیر میراگرهای با میرایی های مختلف در بهبود عملکرد مهاربندهای شورون

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/10/22
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/10/22
    • تعداد بازدید: 126
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 04136661065

    بررسی تاثیر میراگرهای با میرایی های مختلف در بهبود عملکرد مهاربندهای شورون

    روشی که امروزه مورد توجه اکثر محققین در طراحی سازههاى جدید و بهسازى سازه هاى موجود می باشد، کاهش حرکات و نیروهاى حاصل از زلزله در سازه است. بر این اساس، کنترل سازه ها از طریق اعمال نیروهاى کنترل کننده بر سازه به کمک ابزارها و وسایل مناسب و جدا کردن سازه از حرکت زمین شکل گرفته است. دستگاه های اتلاف انرژی غیرفعال، یگ گروه از این روش حفاظت لرز های هستند که خود به دو دسته دستگاه های وابسته به سرعت و غیروابسته به سرعت طبقه بندی می شوند. در سیستم های کنترلی سازه ها، میرایی نقش اساسی را در کنترل پاسخ های لرزه ای دارد.

    از طرفی دیگر رفتار غیرخطی سازه ها و مقدار انرژی هیسترزیس که میرایی هیسترزیس سازه مشهور است، تاثیر بسیار مهمی در مقدار خرابی های سازه داشته و آستانه فروریزش سازه را کنترل می کند. با تغییر مقدار میرایی الحاقی سازه، رفتار غیرخطی المان های مقاوم سازه تغییر یافته و مقدار انرژی هیسترزیس سازه تحت تاثیر قرار می گیرد. در این تحقیق، جهت بررسی این موضوع، قابهایی با مهاربند شورون و تعداد طبقات 5، 10 و 15 در نرم افزار seismostructمدلسازی و تحلیل دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی شده اند و میرایی به وسیله ی سیستم کنترلی میراگر ویسکوز به سازه ها، اعمال گردیده است.

    با بررسی نتایج مشاهده می گردد که میرایی باعث کاهش مقدار پاسخ های لرزه ای سازه ها می گردد اما رابطه افزایش میرایی و کاهش پاسخها خطی نیست. اما در حالت کلی مقدار میرایی باعث کاهش مقدار جابجایی، دریفت، برش پایه و افزایش سطح عملکرد سازه ها می گردد. بیشترین مقدار کاهش نیروی داخلی برای میرایی 10، 20 و 30 درصد به ترتیب برابر 35، 39 و 43 درصد بوده است. همچنین بیشترین مقدار کاهش برش پایه برای میرایی 10، 20 و 30 درصد به ترتیب برابر 55، 59 و 64 درصد بوده است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها