• ارزیابی تغییر چیدمان میراگرهای ویسکوز در سازه بلندمرتبه فولادی تحت زلزله های نزدیک و دور از گسل

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/10/22
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/10/22
    • تعداد بازدید: 138
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 04136661065

    ارزیابی تغییر چیدمان میراگرهای ویسکوز در سازه بلندمرتبه فولادی تحت زلزله های نزدیک و دور از گسل

    در این تحقیق، تاثیر چیدمان میراگرهای ویسکوز در ارتفاع بر کنترل رفتار لرزه ای سازه های قاب خمشی فولادی با ارتفاع بلند توسط تحلیل های دینامیکی غیرخطی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور سازه ای با تعداد طبقات 15 طبقه با سیستم قاب خمشی فولادی با شکل پذیری ویژه انتخاب شد و پاسخ لرزه ای آن شامل تغییرمکان نسبی طبقات و برش پایه تحت دو مجموعه ی 3 تایی از رکوردهای دور و نزدیک به گسل مورد ارزیابی قرار گرفت.

    در گام بعدی میراگرهای ویسکوز با چیدمان های مختلف در طبقات این سازه قرار داده شده و تأثیر محل قرارگیری آنها بر تغییر پاسخ لرزه ای مورد مطالعه قرار گرفت. برای تعیین پاسخ لرزه ای از تحلیل های دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی استفاده شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، مشخص می شود که افزودن میراگرهای ویسکوز در طبقات سازه باعث کاهش پاسخ تغییرمکان نسبی طبقات و همزمان افزایش پاسخ برش پایه می شود.

    بر اساس همین نتایج، الگوی قرارگیری میراگرها در یک سوم بالایی سازه یا به صورت یکنواخت دو طبقه در میان نسبت به وضعیتی که میراگرها در یک سوم میانی یا تحتانی قرار بگیرند به مراتب نتایج بهتری را به لحاظ کنترل تغییرمکان نسبی طبقات و نیز کنترل افزایش برش پایه در سازه ارائه می دهد. شایان ذکر است که افزودن میراگرها در تمامی طبقات نیز مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که افزودن میراگرها در تمامی طبقات هر چند در مقایسه با الگوهای یک سوم طبقات باعث کاهش بیشتر تغییرمکان نسبی در طبقات سازه می شود اما در عین حال برش پایه سازه را تا 40 درصد افزایش می دهد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها