حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • مقایسه فشرده سازی فراکتالی تصاویر با استفاده از تکنیک های aco,ga و pso

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/12/02
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/12/02
    • تعداد بازدید: 122
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09394668909

    مقایسه فشرده سازی فراکتالی تصاویر با استفاده از تکنیک های aco,ga و pso

    فشرده سازی تصاویر یکی از مباحث مهم در علم اطلاعات است.تصاویر پیش از این که ارسال و یا ذخیره شوند باید فشرده شوند زیرا این کار باعث کاهش پهنای باند ارسال و کاهش فضای ذخیره سازی و هزینه ها می شود. فشرده سازی تصویر نقش مهمی در بسیاری از کاربردهای مهم وگوناگون شامل گردهمایی تصویری از راه دور، سنجش از راه دور (استفاده از تصویر برداری ماهواره ای)، تصویر برداری اسناد، تصویر برداری پزشکی، ارسالی دورنگار و کنترل وسایل هدایت از راه دور در کاربردهای نظامی و فضایی ایفا می کند. بسیاری از پدیده های طبیعی از یک ساختار فراکتالی برخوردارند.

    در سال 1988 فشرده سازی فراکتالی تصاویر 1 توسط بارنسلی مطرح شد.این روش از شباهت های تقریبی درون تصاویر برای فشرده کردن آن ها استفاده می کند و یکی از روش های با اتلاف است که با به کارگیری خاصیت خود متشابهی محلی در یک تصویر، افزونگی را استخراج می کند. نرخ فشرده سازی 2 بالا به همراه حفظ کیفیت تصویر بازیابی شده و عمل سریع عکس فشرده سازی 3 از مزایای این تکنیک می باشدو لیکن به علت جستجوی بهترین بلاک در استخر دامنه، فرآیند کدگذاری بسیار زمان بر می باشد.

    به منظور حل پیچیدگی زمانی فرایند کدگذاری فراکتالی تصویر،از الگوریتم های مختلفی استفاده می کنند.دراین جا می خواهیم از الگوریتم های مختلفی استفاده می کنند.در اینجا می خواهیم از بهینه سازی کلونی مورچه 4 جهت جستجوی بهترین بلاک دامنه در فشرده سازی فراکتالی تصاویر استفاده نمائیم.این روش از آنجایی که جستجوی زیاد روی بلاک های دامنه را کاهش می دهد در نتیجه زمان کدگذاری کاهش قابل ملاحظه ای می یابد و کیفیت تصویر بازیابی شذه نیز تقریباً حفظ می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها