• سنجش کیفیت اراضی و تعیین نقاط بالقوه شهرستان اراک جهت توسعه شهری - صنعتی و روستایی با استفاده ازروش بولین و سامانه اطلاعات جغرافیایی

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/12/15
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/12/15
    • تعداد بازدید: 120
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 04533628475

    سنجش کیفیت اراضی و تعیین نقاط بالقوه شهرستان اراک جهت توسعه شهری - صنعتی و روستایی با استفاده ازروش بولین و سامانه اطلاعات جغرافیایی

    شهرهای جدید در هر دوره زمانی و یا در هر مکانی که ایجاد گردیده اند از ویژگی های مخصوص برخوردار بوده و در پیامد استقرار خود مشکلاتی را نیز در محیط زیست ایجاد نموده اند. اصولاً ایجاد شهرهای جدید به منظور پاسخ گویی به نیازهایی همچون جذب سرریز جمعیتی، تأمین مسکن و بسیاری از عوامل دیگر بوده و به خاستگاه آن ها در فرآیند توسعه از دیدگاه برنامه ریزی و طرح ریزی محیطی توجهی نگردیده است.

    برای حفاظت محیط زیست نیاز به ایجاد تعادل بین توسعه مراکز و کانون های جمعیتی و عرصه های طبیعی می باشد. در این راستا شناسایی توان محیط زیست و در واقع ارزیابی توان اکولوژیک مناطق جهت دستیابی به کانون های مناسب و توسعه مراکز جمعیتی ضروری است. این پژوهش با هدف بررسی توان بالقوه دشت اراک جهت کاربری توسعه شهری - صنعتی و روستایی انجام گرفته است. روش پژوهش روش تجزیه و تحلیل سیستمی مبتنی بر ارزش گذاری بولین می باشد.

    ابتدا لایه های مورد نیاز تهیه سپس با کمک ابزار gis روی هم گذاری شده و در نهایت با مقایسه مدل اکولوژیکی مخدوم توان منطقه مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که مساحت برآورد شده برای توسعه شهری درجه یک 4052.140 هکتار و برای توسعه شهری درجه دو، 20241.304 هکتار است. که در مقایسه با مساحت کل دشت اراک ( 4135750000هکتار ) بسیار ناچیز است. این در حالی است که با توجه به توان کم منطقه برای توسعه شهری، روز به روز بر وسعت کنونی شهر افزوده می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها