• پتانسیل خورندگی و رسوبگذاری آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر زابل در سال 92

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 360
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09358840365

    مقدمه: خورندگی و رسوب‌ گذاری از شاخص ‌های مهم در ارزیابی کیفیت آب است. از سوی دیگر خورندگی و رسوب گذاری بر روی سلامت عمومی، پذیرش منبع آب و هزینه‌ های تأمین آب آشامیدنی اثر می‌گذارد. این تحقیق با هدف تعیین پتانسیل خورندگی یا رسوب‌ گذاری آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر زابل با استفاده از شاخص‌ های خورندگی انجام گرفت.

    روش کار: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، مقدار شاخص ‌های لانژلیه، رایزنر، خورندگی پوکوریوس با تعیین پارامترهای درجه حرارت، سختی کلسیم، قلیائیت، کل جامدات محلول و ph  در 24 نقطه از شبکه توزیع در طول سال 1392 محاسبه گردید. تمامی ‌آزمایشات براساس روش‌ های ذکر شده در کتاب روش‌های استاندارد برای آب و فاضلاب انجام شد.

    نتایج: ت نمونه‌ها بر اساس شاخص لانژلیه در فصول سرد سال رسوب گذار و درفصول گرم سال خورنده بوده است. براساس شاخص رایزنر در فصول سرد سال به میزان کمی خورنده و در فصول گرم دارای خورندگی شدید می‌باشد. همچنین براساس شاخص خورندگی تهاجمی در تمامی فصول خورندگی متوسط می‌باشد. شاخص پوکوریوس نشان داد که نمونه‌ها خورنده می‌باشد. با توجه به میانگین محاسبه شده شاخص‌های لانژلیه (3.0-)، رایزنر (03.8)، تهاجمی (49.11)، پوکوریوس (24.7)، آب شبکه توزیع شهر زابل به ترتیب خورنده، با خورندگی شدید، با خورندگی متوسط و خورنده می‌باشد.

    نتیجه گیری: براساس یافته‌ های این مطالعه، آب شبکه توزیع شهر زابل خورنده است که  باعث خوردگی  در سیستم‌ ها و تاسیسات آبرسانی می‌گردد. لازم است برنامه‌ریزی جهت متعادل سازی کیفیت آب انجام گیرد تا از آسیب ‌های اقتصادی آن جلوگیری گردد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها