• ارزیابی و بررسی اثرات تخریبی استفاده عشایر از هیزم و چوب های جنگلی و تأثیر آن بر محیط زیست و جنگل ها و مراتع (مطالعه موردی عشایر حاشیه زاگرس استان خوزستان)

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 586
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    زمینه و هدف: یکی از راهبردهای توسعه جامعه بشری، ساماندهی و اسکان عشایر است. این مطالعه با هدف ارزیابی و بررسی اثرات، این تاثیرات به شکل مطالعه موردی در استفاده عشایر از هیزم و چوب‌های جنگلی و تأثیر آن بر محیط‌زیست و جنگل‌ها و مراتع عشایر حاشیه زاگرس استان خوزستان صورت گرفته است.

    روش تحقیق: جامعه مورد مطالعه تعداد 90 کانون عشایر استان می ‌باشدکه در قالب سه گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. و از این تعداد 18 کانون به عنوان نمونه ‌آماری مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. داده‌های مورد نیاز با استفاده ازروش میدانی وازطریق اجرای پرسشنامه، جمع آوری گردید.

    یافته ها: براساس نتایج تحقیق بطور میانگین هر خانوار عشایری در طول سال حدود 25.1 هکتار از اراضی جنگل و مرتع را تخریب می‌کند. میزان مصرف خانوارهای عشایری نزدیک به 62 میلیون کیلوگرم هیزم برآورد شده است که این مقدار هیزم معادل 200 هزار اصله درخت بلوط است. به این ترتیب در هر سال نزدیک به 14250 هکتار اراضی جنگل توسط خانوارهای عشایری کوچ رو از بین می رود.

     نتیجه گیری: در این پژوهش تمرکز بر ارزیابی و بررسی اثرات تخریبی استفاده عشایر از هیزم و چوب‌ های جنگلی جهت مصارف سوختی و تأثیر آن بر محیط ‌زیست و جنگل‌ها و مراتع می ‌باشد که ازاین منابع سالانه بیش از 7444 هکتار را به شدت آسیب می ‌رسانند. و نتایج توصیفی و استنباطی حاصل از تحقیق نیزنشان می‌ دهد که در بعد اجتماعی اقتصادی تحولات مطلوبی در وضعیت آنها، ایجاد شده است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید