حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 479
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09394668909

    مقاله بررسی نقش اینترنت اشیا در توسعه فناوری های نوین در سطح اجتماع و چالش ها در آن

    ایده اتصال زنجیره ی دستگاه ها و اشیاء در سطح جهانی با ظهور فناوری rfid محرز شد. سپس این مفهوم به چشم‌انداز حاضر گسترش پیدا کرد که در آینده نزدیک، با مجموعه بزرگی از اشیاء ناهمگون مواجه خواهیم بود، به ‌طوری‌که در دنیای فیزیکی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. امروزه، با تشکیل شبکه ‌های کوچک، تعداد زیادی از دستگاه ‌های همگن قابلیت برقراری ارتباط با یکدیگر رادارند که ما آن را به‌عنوان "اینترانت اشیاء " در نظر می‌ گیریم. اینترانت اشیاء به معنی برقراری ارتباط داخلی میان اعضای شبکه‌ های کوچک مختلف است، اما به دلیل عدم سازگاری، این شبکه ‌ها امکان ارتباط با یکدیگر را ندارند. لذا ایجاد یک استاندارد و پروتکل واحد در بین شرکت ‌های پیشرو در برقراری سازگاری این ارتباطات، موجب شکل‌ گیری یک شبکه واحد جهانی به نام اینترنت اشیاء شده است.

    از نگاه اینترنت اشیاء، تمام اشیاء حقیقی و حقوقی محیط اطراف دارای شناسه خواهند بود و در محیطی یکپارچه به تبادل ارتباطات خواهند پرداخت. اینترنت اشیاء، به معنی امکان برقراری ارتباط تمام اشیاء با یکدیگر و با انسان ها، به همراه شناسایی و کشف آن‌ها تحت یک شبکه یکپارچه است. طبیعی است که ایجاد چنین شبکه ای، مخاطرات فراوانی را به همراه دارد. شبکه جهانی اینترنت که از همگانی شدن آن سال ها می گذرد، هنوز دارای ضعف های امنیتی بسیاری در خود است که موجب به خطر افتادن اموال و حتی جان انسان ها نیز شده است. در چنین شرایطی، برقراری امنیت در یک شبکه جهانی از اشیاء که هرکدام با ویژگی ها و محدودیت های خود به ارتباط با یکدیگر و با انسان ها می پردازند، طبیعتاً از پیچیدگی بسیار بالاتری برخوردار خواهد بود.

    شرایط جدید محیط و ویژگی‌های مختلف دستگاه ها، سبب می شود تا امنیت اینترنت اشیاء به ‌طور ویژه مورد توجه قرار بگیرد و معماری های متعددی برای آن ارائه شود. امنیت در اینترنت اشیاء یک مبحث کلیدی در اجرایی شدن این فناوری است و به تحقیقات گسترده‌ای جهت حفظ امنیت و حریم خصوصی افراد در این راستا احتیاج است. مطالعه معماری خاص آن با توجه به ترکیب و زمینه کاری جدید، کند پیش می رود. . فقدان کلی دانش معماری در حال حاضر مانعی در برابر محققان جهت روشن ساختن دامنه اینترنت اشیا به صورت روش محور است.  این بررسی یه مبحث ادبیات و معماری اینترنت اشیا، ابزارهای مرتبط، تکنولوژی و روش و عملکرد آنها خواهد پرداخت تا باعث تسهیل نیازهای توسعه دهندگان و بهبود درک مطلب به طور مستقیم یا غیر مستقیم شود. در این مقاله، پس از معرفی اینترنت اشیاء و مزیتها و کاربردهای آن، امنیت در اینترنت اشیاء به عنوان یک محور کلیدی مورد توجه قرار میگیرد و نیازمندیها، چالشها و راه حلهای پیشنهادی برای آن مطرح می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید