حوزه های تحت پوشش ژورنال
  • محاسبه ضریب رفتار و تغییرات آن با افزایش ارتفاع در سازه های فولادی با سیستم لوله ای مهاربندی شده

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 787
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09394668909

    مقاله محاسبه ضریب رفتار و تغییرات آن با افزایش ارتفاع در سازه های فولادی با سیستم لوله ای مهاربندی شده

    ضریب رفتار سازه در برگیرنده عملکرد غیر ارتجاعی سازه است و نشانگر مقاومت پنهان سازه در مرحله غیر خطی می باشد. تغییر شکلهای غیر ارتجاعی و خمیری سازه می توانند سبب جذب نیروهای زلزله وکاهش برش پایه ساختمان گردد یکی از سیستم‌ های سازه‌ای معمول مورد استفاده در ساختمان ‌های بلند، سیستم لوله ‌ای مهاربندی شده می ‌باشد. در آیین ‌نامه ‌های موجود ضریب رفتار مربوط به این ‌گونه سیستم‌ ها و پارامترهای شکل پذیری و مقاومت افزون آن بیان نشده است. برخی از مهندسین جهت محاسبه ضریب رفتار سازه‌های لوله‌ای مهاربندی شده، از ضریب رفتار مربوط به قاب‌های خمشی ویژه با مهاربندهای ویژه استفاده می‌کنند.

    این تحقیق شامل سه مدل ساختمان بلند 20، 40 و 60 طبقه، مطابق آیین‌ نامه‌ های متعارف طراحی شده و  تحت 2 نوع تحلیل پوش‌اور و تحلیل دینامیکی غیر خطی قرار گرفته اند و با استفاده ارروش  695 fema p ضریب رفتار محاسبه گردیده است. از ده شتاب نگاشت برای ارزیابی و محاسبه ضریب رفتار و انجام آنالیز دینامیکی فزاینده استفاده شده است.

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که ضریب رفتار r = 7.0 در سازه ها با سیستم لوله ای مهاربندی شده در محدوده مورد بررسی در این پژوهش مناسب می باشد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش ارتفاع ایمنی لرزه ای کاهش می یابد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها