• مقدمه ای بر طراحی هوشمند سازه های فولادی

    جزئیات بیشتر پایان نامه
    • تاریخ ارائه: 1375/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1393/09/30
    • تعداد بازدید: 1376
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • زبان: فارسی

    استفاده کنندگان نخستین کامپیوترها مهندسانی بودند که با محاسبات عددی حجیم سروکار داشتند. به همین دلیل این ابزار را کامپیوتر نامیدند. از این روی، طراحان و مخترعان کامپیوترهای نخستین را ماشینهایی برای اجرای سریع و دقیق محاسبه های بی نیاز به فکر آدمی معرفی کردند. در این میان، مهندسین رشته سازه نیز با تنظیم نرم افزارهای تحلیل گر و طراح، بهره فراوانی از این وسیله برده اند. اما هم اکنون، پژوهشگران علوم کامپیوتری، در کوشش ارائه راههائی برای کاربردهای غیرمحاسباتی از کامپیوتر بوده و در تلاش رساندن توانائی های کامپیوتر به سطح حواس انسانی، از قبیل دیدن، شنیدن و درک مطالب می باشند. ایجاد چنین توانائی هایی در کامپیوتر، راه را برای ارائه سیستم های خبره در هوش مصنوعی باز می کند. به عبارت ساده تر، وجود چنین توانائی هایی در کامپیوتر، امکان ساختن پزشک مصنوعی، مهندس مصنوعی و ... را فراهم می سازد.

    در پایان نامه موجود با بهره گیری از ابزاری مدرن و ارائه راه حل ها و بحث های مربوطه، سعی شده است گام اولیه ای برای ایجاد یک سیستم خبره طراح از طریق رویت مصنوعی برداشته شود، به گونه ای که توسط این سیستم، هوش مصنوعی یک کامپیوتر قادر باشد با رویت مصنوعی یک پلان ساختمان، که از طریق رسم پلان در محیطی گرافیکی انجام می شود، درک درستی نسبت به آن پلان پیدا نموده و با تقسیم فضاهای باربر مختلف، ایجاد قابهای منظم در ردیف های منظم و محاسبه بارهای مرده، زنده و ناشی از زلزله بر روی ساختمان، قاب های ساختمان را با بارهای وارده ترسیم نموده و بعد از شناسائی قاب و اجزاء آن مانند اتصالات، بارها و تکیه گاهها، آنها را طوری بیان کند که برای یک برنامه تحلیل گر پیشرفته مانند sap90 و غیره قابل فهم باشد و بعد از تحلیل سه بعدی سازه با استفاده از خروجی ها برای تمام المانها طراحی صورت گرفته و طرح نهائی در روی عضو موردنظر نوشته شود. این رویه دقیقا همانند روش کاری است که یک مهندس پس از مشاهده یک طرح مدادی از پلان، انجام می دهد. فرضیات موجود در ارائه این سیستم عبارتند از:

    1)       پلان ساختمان در تمامی طبقات ثابت می باشد.

    2)       نحوه توزیع بار توسط کف یک طرفه می باشد. به عبارت دیگر رفتار دال موجود همانند دالهای یک طرفه می باشد، مانند دال بتنی یک طرفه، تیرچه بلوک یا طاق ضربی. سیستم کف بسیاری از ساختمانهای موجود در این رده می باشد.

    3)       محاسبه بارهای ناشی از زلزله بروش استاتیکی معادل می باشد. پس لزوماً طبق آئین نامه 2800 ایران، پلان ورودی می بایست در رده پلان های قابل تحلیل به این روش باشد.

     

    4)       محاسبات بارهای زنده و مرده بر اساس آئین نامه 519 ایران می باشد.

سوال خود را در مورد این پایان نامه مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها