• بهینه سازی ابعاد تراشه های لاستیکهای فرسوده به منظور افزایش مقاومت ماسه ها

    جزئیات بیشتر پایان نامه
    • تاریخ ارائه: 1380/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1393/09/22
    • تعداد بازدید: 1125
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • زبان: فارسی
     با پیشرفت جوامع بشری و استفاده روزافزون انواع خودروها، سالانه در هر کشور تعداد بسیار زیادی لاستیک فرسوده با خارج شدن از گردونه مصرف به طور جدی باعث بروز مشکلات زیست محیطی شده است. از سوی دیگر لزوم تسلیح و تقویت خاکها جهت کاربرد در پروژه های عمرانی و ژئوتکنیکی، نیاز به مواد و مصالح مسلح کننده را طلب می کند. لاستیکهای فرسوده می توانند به عنوان یک گزینه در این خصوص مطرح باشند. تاکنون تحقیقات صورت گرفته بر روی تسلیح ماسه، با کاربرد لاستیکهای فرسوده کامل و یا تراشه های لاستیک بوده است. در این مطالعات و بر اساس آنچه تاکنون در ادبیات موضوع مطرح شده است، اثر نسبت ابعاد تراشه های لاستیک بر روی پارامترهای مقاومت برشی خاکهای دانه ای بررسی نشده است. حال آنکه بر اساس تجارب موجود از سایر مصالح مسلح کننده به نظر می رسد این نسبت می تواند تاثیر مهمی بر روی مقاومت برشی ماسه های مسلح به تراشه ها داشته باشد. بر اساس تحقیق و مطالعه نگارنده بررسی تاثیر نسبت طول به عرض تراشه در پارامترهای مقاومت برشی ماسه ها تاکنون صورت نگرفته و این پژوهش برای اولین بار این اثر را بررسی می کند.

    در تحقیق حاضر با انجام 270 آزمایش برش مستقیم بزرگ و 160 آزمایش سی بی آر بر روی تراشه های لاستیک مستطیل شکل با سه عرض 2، 3 و 4 سانتیمتر و نسبتهای طول به عرض متفاوت، سه درصد حجمی 15، 30 و 50 برای تراشه ها، دو تراکم متفاوت و توسط دستگاههای برش مستقیم بزرگ و سی بی آر، به مطالعه رفتار ماسه مسلح شده توسط تراشه های لاستیکهای فرسوده خودروی پیکان پرداخته شده است.

    نتایج آزمایشهای برش مستقیم بزرگ نشان می دهد که با افزایش تنش قائم، درصد حجمی لاستیک در مخلوط و نیز تراکم مخلوط، زاویه اصطکاک داخلی مخلوط نسبت به ماسه غیرمسلح افزایش می یابد. همچنین نتایج نشان می دهد که نسبت طول به عرض تراشه های لاستیک به طور موثر در تغییرات پارامترهای مقاومت برشی ماسه مسلح نقش دارد بطوریکه برای هر عرض معین تنها یک نسبت طول به عرض می تواند بیشینه ای برای پارامترهای مقاومت برشی داشته باشد. نتایج آزمایشهای برش مستقیم بزرگ حاکی از ایجاد اتساع در مخلوط تراشه ها و ماسه می باشد.

    نتایج آزمایشهای سی بی آر نشان می دهد که با افزایش درصد حجمی لاستیک در مخلوط و تراکم مخلوط تراشه ها و ماسه، سی بی آر افزایش چشمگیری می یابد. در این آزمایشها نیز نشان داده شده است که پارامتر نسبت طول به عرض تراشه ها می تواند نقش موثری در سی بی آر خاک مسلح داشته باشد.

    بررسی و مقایسه نتایج حاصل از آزمایشهای برش مستقیم بزرگ و سی بی آر نشان می دهد نسبت ابعاد بهینه بدست آمده برای تراشه های لاستیک از هر دو آزمایش با یکدیگر انطباق دارند و این از نتایج بارز این پژوهش می باشد.

سوال خود را در مورد این پایان نامه مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها