• انواع کنترل های غیرفعال ساختمانها در برابر نیروی زلزله و تعیین نوع بهینه آنها با توجه به ساخت و ساز مرسوم برای سازه های فلزی در ایران

    جزئیات بیشتر پایان نامه
    • تاریخ ارائه: 1375/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1393/09/14
    • تعداد بازدید: 1647
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • زبان: فارسی
     به لحاظ لرزه خیز بودن کشور و امکان بروز زلزله های مخرب، ساختمانهای کشور باید در برابر زلزله مقاوم باشند. استفاده از ساختمانهایی که در طی زلزله شدید فقط تغییر شکل خطی می دهند غیراقتصادی می باشد. هزینه بازسازی ساختمانهای خسارت دیده از زلزله به دلیل تغییر شکلهای غیرخطی ممکن است به اندازه هزینه ساخت یک ساختمان جدید باشد.

    استفاده از میراگرها در ساختمانهای جدید علیرغم بالا بردن قیمت ساخت اولیه نسبت به ساختمانهای معمول باعث می شود تا این تعمیرات احتمالی مورد نیاز بعد از زلزله به حداقل برسد. در اینجا سعی شده تا با استفاده از برنامه های کامپیوتری پاسخ تغییر مکانها و پاسخ نیروها در سازه های عادی و سازه های دارای میراگر مقایسه شود. میراگرها به دو دسته تقسیم می شوند:

    1-     میراگرهای خطی (ویسکوز)

    2-     میراگرهای غیرخطی (هیستریسیز)

    اگر اتلاف انرژی در طی تغییر شکل خطی میراگر صورت گیرد، میراگری که این اتلاف انرژی را انجام داده جزو دسته اول می باشد ولی اگر اتلاف انرژی در طی تغییر شکل غیرخطی میراگر صورت گیرد این میراگر جزو دسته دوم می باشد. در اینجا دو نوع میراگر خطی مورد آنالیز قرار گرفته که این دو نوع میراگر عبارتند از میراگر پیستونی شکل و دیوار میراکننده ویسکوز که هر دو نوع این میراگرها عملاً در ژاپن بکار برده شده اند. از دسته دوم میراگر اصطکاکی مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته است. در دیوار میراکننده ویسکوز با توجه به نمودارهای برش و تغییر مکان، سرعت امواج بر میزان میرایی تاثیر زیادی میگذارد و میراگرهای ویسکوز نسبت به دما حساس می باشند در حالی که در میراگر اصطکاکی به این صورت نمی باشد.

    مقایسه نمودارهای برش و تغییر مکان در میراگرها خصوصیات این میراگرها را نشان می دهد. از دیگر مسائل در میراگرها امکان ساخت در داخل کشور و مسئله اقتصاد می باشد که با توجه به این خصوصیات باید در مورد استفاده بهینه از میراگرها در ساختمان تصمیم گیری شود.

سوال خود را در مورد این پایان نامه مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها