• بررسی ارتباط بین گروه های خونی rh, abo با زخم پپتیک

    کلمات کلیدی :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1390/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1390/01/01
    • تعداد بازدید: 637
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: زخم پپتیک به وجود زخم در معده یا دوازدهه گفته می شود. شیوع آن 10-5 درصد و در مردان شایع تر از زنان است. از عوامل مؤثر در ابتلا، عفونت با هلیکوباکترپیلوری، مصرف زیاد nsaid، دخانیات و الکل می باشد. فاکتور مستعد کننده دیگر، افراد با گروه خونی o می باشند. از آنجائی که تقریبا تمامی پژوهش های انجام شده در رابطه با تاثیر گروه های خونی درابتلا به زخم پپتیک در خارج از کشور انجام شده؛ این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین سیستم گروه خونی rh, abo با زخم پپتیک انجام شد.

    روش کار: پژوهش حاضر از نوع مورد– شاهدی بود. حجم نمونه 325 نفر از افرادی بودند که به واسطه علائم سوءهاضمه جهت انجام آندوسکوپی به کلینیک های گوارشی و بخش آندوسکوپی بیمارستان امام خمینی مراجعه کرده بودند. گروه مورد 110 نفر از بیمارانی بودند که نتیجه آندوسکوپی آنها وجود زخم گوارشی را نشان داده بود. گروه شاهد 215 نفر از افرادی بودند که نتیجه آندوسکوپی آنها هیچ گونه زخمی را نشان نداده بود. جهت تعیین گروه های خونی rh, abo پس از تهیه 5 سی سی خون وریدی از بیماران، از هر دو روش اسلایدی و لوله ای استفاده گردید. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسش نامه بود. پس از جمع آوری اطلاعات از محاسبه نسبت شانس،خطر نسبی و آزمون آماری کای دو جهت تجزیه و تحلیل استفاده گردید.

    نتایج: بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق، سن بیماران مورد مطالعه بین 75-18 سال قرار داشت. زنان به دلیل مراجعه بیشتر 68.6 درصد از بیماران را تشکیل می دادند. بین سن و جنس با ابتلا به زخم پپتیک ارتباط معنی دار بود. 25.5 درصد از بیماران مجرد و 72.5 درصد متأهل بودند. از میان کل مراجعه کنندگان 32.9 درصد گروه خونی 18.5, a درصد گروه خونی  11.1, b درصد گروه خونی  37.5 ,abدرصد گروه خونی o و 88 درصد دارای rh مثبت و 12 درصد دارای rh  منفی بودند که هیچ گونه ارتباط آماری معنی داری بین گروه های خونیrh, abo  با زخم پپتیک وجود نداشت.

    نتیجه گیری: اگرچه در برخی مطالعات بین گروه های خونی و زخم پپتیک به اثبات رسیده است اما مطالعه ما نشان دهنده چنین ارتباطی نبود. این امر ممکن است به دلیل شیوع بالای عفونت هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به زخم پپتیک باشد که نیازمند مطالعات گسترده تر می باشد. سایر عوامل موثر نیز می تواند سبک و شیوه زندگی و نوع رژیم غذایی باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها