• جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1389/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1389/01/01
    • تعداد بازدید: 545
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: بیماری سلیاک یک بیماری گوارشی است. در این بیماری روده کوچک آسیب می بیند و در جذب عناصر مغذی اختلال ایجاد می شود. با توجه به احتمال ارتباط بین بروز سرطان مری و شیوع بیماری سلیاک، هدف این مطالعه بررسی سرواپیدمیولوژی سلیاک در یکی از نواحی با شیوع بالای سرطان مری بود.

    روش بررسی: این مطالعه توصیفی طی سال 1384 در مراجعه کنندگان به سه مرکز انتقال خون در شرق، غرب و مرکز استان گلستان انجام پذیرفت. از 2547 نفر نمونه گیری به عمل آمد. کلیه نمونه ها توسط کیت آنتی بادی ضدترانس گلوتامیناز بافتی  (ttg-iga)به روش elisa مورد آزمایش قرار گرفتند. بر اساس سطح طبیعی کیت مقادیر کمتر از 4u/ml منفی، بین 4 تا u/ml 10 مثبت ضعیف و بیش از 10u/ml مثبت در نظر گرفته شدند. برای کلیه نمونه هایی که سطح ttg آنها بیش از 4um/l شد، آزمایش اندومزیلیال آنتی بادی (ema) به روش ifa انجام پذیرفت.

    یافته ها: آزمایش 28ttg نفر (1.1 درصد) مثبت بود که از این تعداد 18 نفر (0.7 درصد) مثبت ضعیف و 10 نفر (0.4 درصد) مثبت بودند. آزمایش ema در 8 نفر (0.3 درصد) مثبت شد. در 70 درصد افرادی که ttg آنها مثبت شده بود، آزمایش ema نیز مثبت گردید. ارتباط معنی داری بین قومیت و مثبت شدن نتایج آزمایش ttg

    مشاهده نشد. از بین مواردی که آزمایش ttg آنها مثبت ضعیف شده بود، 15 نفر مذکر (83.3 درصد) و 3 نفر مونث (16.7 درصد) بودند. همه افراد ttg مثبت مذکر بودند.

    نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن میزان شیوع سرطان مری در این استان و ارتباط بیماری سلیاک با سرطان مری به نظر می رسد به بیماری سلیاک باید به طور جدی تری در این منطقه پرداخته شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها