• تأثیر راهبرد «پرسشگری متقابل هدایت شده در گروه همتایان» بر مهارت های تفکر انتقادی و آگاهی فراشناختی دانشجویان پرستاری

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 447
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    مقدمه: پرورش تفکر انتقادی و فراشناخت از مهمترین اهداف آموزش پرستاری است. این مطالعه برای بررسی تأثیر راهبرد پرسشگری متقابل هدای تشده در گروه همتایان بر مهارت های تفکر انتقادی و فراشناختی دانشجویان پرستاری طراحی گردید.

    روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی، گروه تجربی شامل 30 دانشجوی ترم شش پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند بودند. در این گروه دو واحد درسی با استفاده از راهبرد پرسشگری متقابل هدای تشده در گروه همتایان و در گروه شاهد که شامل 28 دانشجوی پرستاری بودند، همان دو واحد درسی به شیوه معمول سخنرانی ارائه گردید. مهارت های تفکر انتقادی با استفاده از پرسشنامه مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا (فرم ب) و آگاهی فراشناختی توسط پرسشنامه آگاهی فراشناختی قبل و بعد از مداخله در دو گروه بررسی شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار spss انجام گرفت. آمار توصیفی و نیز آزمون های آماری t مستقل، t زوج، مجذور کای، من ویتنی و کاپا در این مطالعه بکار گرفته شد.

    نتایج: اجرای راهبرد پرسشگری متقابل هدایت شده در گروه همتایان سبب افزایش معنادار نمرات مهارت های تفکر انتقادی در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد گردید. علی رغم افزایش میانگین نمره کلی آگاهی فراشناختی گروه تجربی در مرحله بعد از مداخله، اختلاف میانگین نمره کلی آگاهی فراشناختی در مراحل قبل و بعد گروه آزمون با گروه شاهد تفاوت معناداری نشان نداد.

    نتیجه گیری: بکارگیری راهبرد پرسشگری متقابل هدایت شده در گروه همتایان در آموزش دانشجویان پرستاری می تواند منجر به توسعه مهارت های تفکر انتقادی، به عنوان یکی از رسالت های مهم آموزش عالی گردد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها