• بررسی اثربخشی فناوری اطلاعات در نظام سلامت از دیدگاه اساتید مدارک پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور؛ 84-1383

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1389/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1389/01/01
    • تعداد بازدید: 1515
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه: شناخت تاثیرات بالقوه فناوری اطلاعات در صنعت خدمات سلامت می تواند به عنوان پایه ای جهت برنامه ریزی های استراتژیک به منظور ارتقاء دستاوردهای نظام سلامت مبتنی بر فناوری تلقی گردد. بی تردید اعضاء هیات علمی حرفه مدارک پزشکی که در دانشگاه های علوم پزشکی کشور به تعلیم و تربیت دانشجویان این رشته به عنوان متخصصان آینده نظام اطلاعات سلامت همت گمارده اند، نقش ارزنده ای در ارتقاء دانش و آگاهی دانشجویان در زمینه کاربرد اثربخشی فناوری اطلاعات در نظام سلامت ایفا می نمایند.

    مواد و روش ها: در یک مطالعه مقطعی پرسشنامه ای جهت بررسی اثربخشی فناوری اطلاعات در نظام سلامت در میان اساتید گروه مدارک پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور (17 دانشگاه) توزیع گردید. این پرسشنامه شامل سه بخش مدیریت اطلاعات سلامت (در زمینه ارتقاء کمی و کیفی مستندات، پیگری و ارجاع، مدیریت تقاضا و سیستم درآمد و هزینه)، تحقیقات و آموزش علوم پزشکی بود. به منظور بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از آزمون مربع کای و تست دقیق فیشر استفاده شده است.

    یافته ها: از 64 پرسشنامه توزیع شده، 49 مورد تکمیل گردید. اکثریت واحدهای مورد پژوهش (40.81 درصد) معتقد بودند که کاربرد فناوری اطلاعات منجر به افزایش استفاده از فرم ها و منابع چاپی می گردد و 26.53 درصد تاثیر کابرد فناوری را در ایجاد خطاهای پزشکی زیاد می دانستند و اکثریت واحدهای مورد پژوهش (36.75 درصد) تاثیر کاربرد فناوری اطلاعات را در انجام فرایند خوددرمانی متوسط محسوب کردند. به ترتیب 83.67 و 79.59 درصد کاربرد فناوری اطلاعات را در تحقیقات پزشکی و آموزش پزشکی خیلی زیاد ارزیابی کردند. همچنین میان نگرش واحدهای مورد پژوهش در خصوص تاثیر فناوری اطلاعات در محورهای مورد بررسی و متغیرهای فردی سن، جنس و سابقه تدریس از طریق آزمون مربع کای و تست دقیق فیشر رابطه معنی داری بدست نیامد.

    نتیجه گیری: اکثر اساتید مدارک پزشکی کشور در خصوص اثر بخشی فناوری اطلاعات در ارتقاء مدیریت سلامت تحقیقات، آموزش علوم و پزشکی از آگاهی بالایی برخوردارند، ولی سطح آگاهی آنان در خصوص اثر بخشی فناوری اطلاعات در کیفیت خدمات سلامت و عوارض بکاگیری آن مطلوب نیست. از این رو پیشنهاد می شود که نسبت به آشنایی آنان با اثربخشی فناوری اطلاعات بر کیفیت خدمات سلامت اقدام شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها