• بررسی موارد عفونت بیمارستانی و عوامل همراه در بخش مراقبت ویژه نوزادان

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1395/07/06
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1395/07/06
    • تعداد بازدید: 504
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: بخش مراقبت های ویژه نوزادان (nicu) یکی از بخش های حساس بیمارستان از نظر عفونت های بیمارستانی است که کنترل آن اغلب با مشکل روبرو می شود.

    هدف: بررسی موارد عفونت بیمارستانی و عوامل همراه آن در بخش مراقبت ویژه نوزادان nicu.

    مواد و روش ها: این پژوهش از نوع توصیفی بوده و بصورت آینده نگر از ابتدا تا پایان سال 1387 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات آن، بخشی توسط پرسش نامه شامل اطلاعات مربوط به بیمار (مشخصات دموگرافیک) و عوامل درمانی (اقدامات مداخله ای) و بخشی دیگر برای بررسی اطلاعات مربوط به عوامل ساختار (سیستم ها و وسایل فیزیکی بخش) و عوامل پرسنلی (بررسی رعایت اصول مراقبت بهداشتی توسط پرسنل) با استفاده از روش مشاهده ای و ابزار چک لیست بود. در این پژوهش جامعه و نمونه بر هم منطبق بوده و کلیه نوزادانی که مشخصات واحدهای مورد پژوهش را دارا بودند، بررسی شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل کلیه نوزادان 30 روز با علل مراجعه نارسی، کم وزنی، بیماری غشای هیالن (hnd) و نشانگان زجر تنفسی (rds)، ناهنجاری های مادرزادی و نیز نوزادان نیازمند مداخله جراحی که پس از 48 ساعت بستری در بخش، علایم بالینی عفونت را داشته بود و کلیه نوزادانی که از ابتدای پذیرش با علایم بالینی عفونت و با تشخیص سپسیس، مننژیت، پنومونی، عفونت سیستم ادراری و سایر عفونت ها بستری شده باشند یا در دوره کمون این بیماری ها بودند از پژوهش خارج گردیدند. تشخیص عفونت بیمارستانی بر اساس تعاریف نظام کشوری مراقبت عفونت های بیمارستانی (nnis) بوده که با تشخیص پزشک مسئول کنترل عفونت بیمارستان به تایید برسد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار spss و تنظیم جداول توزیع فراوانی و رسم نمودار استفاده شد.

    نتایج: در این مطالعه از تعداد کل 270 مورد بستری، 44 مورد (16.29%) عفونت بیمارستانی تشخیص داده شد که از این تعداد اکثریت (70.5%) مذکر و در گروه سنی 1-3 روز بوده و زیر 2 کیلوگرم وزن داشتند. از نظر سن بارداری اکثریت (73%) پره ترم و محصول زایمان سزارین (84%) بودند. بررسی مطالعه بر حسب عوامل درمانی نشان داد که علت اولیه بستری در مطالعه حاضر در 74% موارد نارسی و  دیسترس تنفسی بوده است. ارگانیسم های جدا شده از کشت خون بترتیب اکثریت (57%) از نوع انتروباکتر، (9%) کلبسیلاو (2%) اکولای بود. بررسی وضعیت عوامل ساختاری نشان داد که این بخش با وجود برخورداری از وسایل و تجهیزات مناسب دارای نقص در فضای فیزیکی است. در بررسی وضعیت عوامل پرسنلی مشخص شد که کلیه اقدامات و برنامه های آموزشی از نظر برای پرسنل از نظر پپیشگیری از عفونت صورت می گیرد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها