• جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1392/06/12
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1392/06/12
    • تعداد بازدید: 862
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مناطق مختلف یک کشور عموماً از سطح توسعه یافتگی برابر برخوردار نمی باشد. در برنامه ریزی منطقه ای، بررسی و شناخت وضعیت سطوح مختلف جغرافیایی، قابلیت و تنگناهای آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه آگاهی از نقاط قوت، ضعف نواحی جهت ارائه طرح ها، برنامه ها و سیاست گذاری ها ضروری است. در این راستا استفاده از شاخص های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بهداشتی و ... می تواند معیاری مناسب برای تعیین جایگاه نواحی از نظر شاخص توسعه انسانی باشد.

    روش بررسی: این پژوهش از نوع تحلیلی- توصیفی بوده و شیوه جمع آوری اطلاعات، بر اساس بهره گیری از نتایج سرشماری 1385 می باشد. در نهایت با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (gis) و انجام تجزیه تحلیل های فضایی همانند index overlay و منطق بولین (boolean model) موجود در محیط (gis) به تعیین درجه توسعه یافتگی شهرستان های استان کردستان با استفاده از شاخص توسعه انسانی پرداخته شده است.

    یافته ها: بر اساس یافته های به دست آمده در شاخص توسعه انسانی و مدل بولین، شهرستان سنندج با ضریب توسعه یافتگی 81% به عنوان برخوردارترین و شهرستان دیواندره با ضریب توسعه یافتگی 14% به عنوان محروم ترین شهرستان در استان کردستان شناسایی شدند. شهرستان سقز نیمه برخوردار و شهرستان های قروه، بیجار، مریوان، کامیاران، بانه و سروآباد به ترتیب اولویت به عنوان محروم ترین شهرستان های استان کردستان شناسایی شدند.

    نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان می دهد که بر اساس شاخص های مختلف در توسعه انسانی، رتبه و سطح توسعه یافتگی شهرستان های استان کردستان متفاوت بوده که این مسئله بیانگر نوعی عدم تجانس و ناهماهنگی در سطح توسعه یافتگی این شهرستان ها می باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها