-
پیش بینی رفتار لرزه ای قاب فولادی دارای مهاربند خارج از مرکز (ebf) مجهز به تیر پیوند قائم با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی
جزئیات بیشتر مقاله- تاریخ ارائه: 1396/05/24
- تاریخ انتشار در تی پی بین: 1396/05/24
- تعداد بازدید: 574
- تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
- شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
روش های کنترل غیرفعال باکاهش نیاز لرزه ای و افزایش شکل پذیری، میزان آسیب پذیری سازه ها را در برابر زلزله کاهش می دهند. یکی ازموثرترین روش های کنترل غیرفعال، استفاده از تیر پیوند قائم می باشدکه به عنوان یک عضو فرعی و فیوز شکل پذیر در سازه عمل می نماید. تیر پیوند قائم به صورت قائم بین گره دو مهاربند شورون و بال تیر کف نصب می شود و با جاری شدن برشی جان آن، انرژی زلزله مستهلک شده و سایر عناصر سازه الاستیک باقی می مانند. در این تحقیق، تاثیر استفاده از این سیستم قاب مهاربندی خارج از مرکز مجهز به تیر پیوند قائم در افزایش شکل پذیری و استهلاک انرژی اعمال شده به سازه به صورت پارامتریک و با استفاده از اصل بقای انرژی کل و قضیه تغییر شکل کاستلیانو بررسی می گردد. سپس 384 نمونه قاب مجهز به تیر پیوند قائم با استفاده از نرم افزار etabs v9.7.4 مدل شده و مورد آزمایش قرارمی گیرند. در ادامه با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی، رفتار قاب، تحت تاثیر پارامترهای موثر برآن، پیش بینی می گردد. در انتها با استفاده از نرم افزار opensees و تحلیل استاتیکی غیر خطی بار فزاینده (پوش آور)، معیارهای ارزیابی پاسخ لرزه ای قاب با کمترین تغییر مکان نسبی جانبی به دست آمد. با توجه به طول تیر پیوند و بررسی رفتار برشی و خمشی در تیر ، زاویه تغییر شکل (دوران پلاستیک با چرخش ارتجاعی) تیر پیوند پیش ازگسیختگی برای رفتار برشی تیر پیوند 0.08، برای رفتار خمشی تیر پیوند 0.02 و برای مقادیر حدی در منحنی ظرفیت با استفاده از روش دو خطی کردن منحنی در نظر گرفته شده است. با انجام تحلیل استاتیکی غیر خطی بار فزاینده (پوش آور) در مدل های بررسی شده، مشخص شد رفتار هیسترزیس قاب ها پایدار بوده و هم چنین شکل پذیری مناسبی برای قاب ها با متوسط نسبت میرایی معادل بین 7.26 تا 30.6 درصد و ضریب رفتار حدود 7.15 تا 10.65 به دست آمد. می توان بیان نمود با افزایش طول تیر پیوند قائم رفتار سیستم به سمت رفتار خمشی و با کاهش طول تیرپیوند قائم رفتار سیستم به سمت رفتار برشی پیش می رود. باتوجه به اینکه پس از زلزله تمام اعضا، ارتجاعی باقی می مانند، می توان تنها با تعویض قطعه تیر پیوند قائم دوباره از سازه استفاده نمود که کاملا نشان دهنده به صرفه بودن استفاده از این قطعات برای طراحی لرزه ای ساختمان های فولادی جدید و بهسازی ساختمان های موجود در برابر زلزله می باشد.
مقالات جدیدترین رویدادها
-
استفاده از تحلیل اهمیت-عملکرد در ارائه الگوی مدیریت خلاقیت سازمانی و ارائه راهکار جهت بهبود
-
بررسی تاثیر ارزش وجوه نقد مازاد بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر سطح افشای ریسک بر قرارداد بدهی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر رتبه بندی اعتباری مبتنی بر مدل امتیاز بازار نوظهور بر نقد شوندگی سهام با تأکید بر خصوصی سازی شرکت ها
-
تأثیر آمیخته بازاریابی پوشاک ایرانی بر تصویر ذهنی مشتری پوشاک ایرانی (هاکوپیان)
-
بررسی اهمیت هزینه مصرف سوخت در انتخاب مسیر قائم مناسب در راه سازی
-
بررسی قابلیت ها و موانع توسعه گردشگری روستاهای هدف گردشگری (مطالعه موردی: سراب کلان، زنجیره علیا و سنگ سفید استان ایلام)
-
بررسی حمل و نقل شهری و نیازهای معلولان و جانبازان (مطالعه موردی: شهر چالوس)
-
شبیه سازی جریان با هدف مقایسه نرم افزار ایرانی mike21 ,pmo dynamics با تمرکز بر پدیده خشک و تر شدن
-
on the tangent space of an n−surface
مقالات جدیدترین ژورنال ها
-
مدیریت و بررسی افسردگی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در دروان کرونا در شهرستان دزفول
-
مدیریت و بررسی خرد سیاسی در اندیشه ی فردوسی در ادب ایران
-
واکاوی و مدیریت توصیفی قلمدان(جاکلیدی)ضریح در موزه آستان قدس رضوی
-
بررسی تاثیر خلاقیت، دانش و انگیزه کارکنان بر پیشنهادات نوآورانه کارکنان ( مورد مطالعه: هتل های 3 و 4 ستاره استان کرمان)
-
بررسی تاثیر کیفیت سیستم های اطلاعاتی بر تصمیم گیری موفق در شرکتهای تولیدی استان اصفهان (مورد مطالعه: مدیران شرکتهای تولیدی استان اصفهان)
-
بررسی رابطه باورهای معرفت شناختی با عملکرد تحصیلی با توجه به نقش میانجی خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان
-
بررسی تطبیقی بخش کشاورزی کتاب های درسی علوم پایه چهارم ابتدایی در کشور های ایران، سوریه و لیبی بر اساس الگوی نمایش اجزای مریل
-
چگونگی اعمال نظارت بر نحوه عملکرد بنیاد مستضعفان
-
در جستجوی عوامل معنوی طول عمر انسان در قرآن
-
مطالعه عوامل اثرگذار بر رفاه ذهنی کارکنان
سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :