جستجو در مقالات این دانشگاه:
همایش ، رویداد ، ژورنال
اینستاگرام تی پی بین
تعداد کل مقالات نمایه شده این دانشگاه : 4
  • دانشکده علوم حدیث
    نوع دانشگاه : موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی
    آدرس دانشگاه : شهرری - جنب حرم مطهر حضرت عبدالعظیم علیه السّلام
    شماره تماس : 02155952524
    محققین این دانشگاه : 4 محقق
    مقالات منتشر شده : 4 مقاله
    وضعیت دانشگاه : فعال
    جزئیات بیشتر دانشگاه
    • سال تاسیس دانشگاه : 1378
    • تعداد دانشکده : 1
    • مقالات منتشر شده در رویدادها : 3 مقاله
    • مقالات منتشر شده در ژورنال ها : 1 مقاله
    • تاریخ انتشار : 1399/06/30
    • ایمیل دانشگاه :

    دانشکده علوم حدیث

    دانشكده علوم حدیث، یكی از موسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی است كه از سال 1378 با مجوز رسمی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در جوار حرم حضرت عبدالعظیم علیه السّلام فعالیت آموزشی خود را آغازكرده است. ضمنا دانشكده علوم حدیث قم از سال 1384 فعالیت خود را آغاز كرد.

    اهداف دانشكده: با توجه به نقش اساسی احادیث پیشوایان معصوم در شناخت معارف اصیل اسلامی و دستورالعمل‌های نجات‌بخش و سعادت‌آفرین این دین آسمانی، دانشكده علوم حدیث با اصل قراردادن آموزش علوم حدیث، اهداف بلندی را پیگیری می كند كه از آن جمله میتوان به این موارد اشاره كرد:

    1- ارتقاء سطح فرهنگ و دانش جامعه 2- تامین نیروی انسانی متخصص موردنیاز كشور 3- ایجاد زمینه مناسب برای فعالیت همه جانبه مردم در امر گسترش و اعتلای دانش كشور

    دوره‌های آموزشی: 1- مقطع كارشناسی 2- مقطع كارشناسی ارشد 3- مقطع دكتری 4- دوره‌ های آموزش الكترونیكی

    مقطع كارشناسی(رشته علوم حدیث): از سال 1378، اولین دوره از دانشجویان دانشكده از طریق آزمون سراسری دانشگاه‌ها وارد مقطع كارشناسی دانشكده شدند و با تلاش‌های فراوان مسئولان، اساتید و دانشجویان این دانشكده هر ساله فارغ‌التحصیلان این مقطع، با موفقیت چشم‌گیری در آزمون كارشناسی ارشد دانشگاه‌ها می درخشند و اكثر رتبه‌های برتر رشته علوم قرآن و حدیث سراسر كشور را به خود اختصاص می دهند.

    واحدهای درسی مقطع كارشناسی علوم حدیث این مقطع درسی 135 واحد است كه مهمترین عناوین آنها به شرح زیر است: الف) دروس عمومی 11 واحد (شامل: فارسی، زبان خارجی، تربیت بدنی و...)‌ ب ) دروس پایه 74 واحد (شامل: اخلاق، تفسیر قرآن، تجوید قرآن، تاریخ عصر بعثت، تاریخ تشیع،‌ كلام و عقاید، صرف و نحو عربی، مكالمه عربی و...)

    ج ) دروس تخصصی 50 واحد (شامل: تاریخ حدیث شیعه، اصطلاحات حدیثی، آشنایی با علم رجال، مبانی فهم حدیث، مستشرقان و حدیث و...) 

    شیوه پذیرش مقطع كارشناسی علوم حدیث: این دانشكده در حال حاضر در مقطع كارشناسی رشته علوم حدیث از میان داوطلبان آزمون سراسری در گروه های آزمایشی 1، 2و 3 به شیوه متمركز دانشجو می پذیرد. شایان ذكر است كه سازمان سنجش آموزش كشور، اسامی پذیرفته‌شدگان این دانشكده را همراه با پذیرفته‌شدگان دیگر مراكز آموزش عالی، در نیمه شهریورماه هر سال اعلام خواهد كرد.

    مقطع كارشناسی ارشد: دانشكده در سال 1382 مجوز جذب دانشجو در مقطع كارشناسی ارشد را دریافت كرد. دانشكده طی چند دوره در گرایشهای تفسیر اثری، كلام و عقاید و نهج‌البلاغه دانشجو پذیرفته است. همچنین كار طراحی و كسب مجوزهای لازم برای گرایشهای دیگر در حال پیگیری و اقدام است.

    واحدهای درسی مقطع كارشناسی ارشد علوم حدیث دروس این مقطع در 28 واحد درسی و 4 واحد پایان‌نامه تنظیم شده است. علاوه بر این دانشجویان موظف‌اند دروس پیش‌نیاز را نیز بگذرانند.

    برخی از واحدهای درسی دوره كارشناسی ارشد عبارتند از: الف) گرایش تفسیر اثری: (شامل: روش‌شناسی تفسیر اثری، آسیب‌شناسی روایات تفسیری، قرآن و روایات اهل بیت علیه السّلام، تفسیر موضوعی و...)‌ ب ) گرایش كلام و عقاید اسلامی: (شامل : حوزه‌ها و مكاتب حدیثی، كتابشناسی احادیث اعتقادی، علم كلام، علم و معرفت در قرآن و حدیث و...)‌ ج ) گرایش نهج‌البلاغه: (شامل :‌رابطه نهج‌البلاغه با قرآن، عرفان و دعا در نهج‌البلاغه، مباحث اعتقادی در نهج‌البلاغه، اخلاق و تربیت و...)‌

    شیوه پذیرش دانشجو در مقطع كارشناسی ارشد علوم حدیث (گرایشهای تفسیر اثری، كلام و عقاید، نهج‌البلاغه) علاقمندان به تحصیل لازم است ابتدا در آزمون ورودی تحصیلات تكمیلی رشته علوم قرآن و حدیث شركت كنند و پس از اعلام نتایج اولیه، در صورت مجاز بودن به تعیین رشته، می توانند با درج كد مربوطه به هریک از گرایش ها، این دانشكده را نیز انتخاب كنند.

    آنگاه اسامی كسانی كه امتیاز لازم را به دست آورده باشند تا چندبرابر ظرفیت از سوی سازمان سنجش آموزش كشور دانشكده اعلام می شود و پس از شركت این افراد در مصاحبه علمی و عمومی، حائزان شرایط، به سازمان سنجش معرفی می شوند و متناسب با رتبه علمی و انتخاب رشته محل داوطلبان، پذیرفته‌شدگان نهایی به این دانشكده معرفی خواهندشد.

    ضمنا طلاب واجد شرایط، نیز می توانند پس از موفقیت در آزمون اختصاصی در یكی از گرایشهای رشته علوم حدیث ادامه تحصیل دهند.

    مقطع دكتری (دانشجویان مقطع دكترا در دانشكده علوم حدیث قم مشغول به تحصیل خواهندشد.): دانشكده پس از اخذ مجوز اجرای مقطع دكتری از سال 85 در رشته مدرسی معارف اسلامی گرایش قرآن و متون دانشجو پذیرفته است، همچنین طراحی و اخذ مجوزهای لازم برای مقطع دكتری گرایش‌های رشته علوم حدیث در حال پیگیری است.

    توضیحات بیشتر
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها