• مطالعه و بررسی رابطه فرسودگی شغلی و تمایل به ترک خدمت کارکنان با نقش تعدیلگری مولفه های انگیزشی شغل

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/12/05
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/02/07
    • تعداد بازدید: 113
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: 02171053199

    مطالعه و بررسی رابطه فرسودگی شغلی و تمایل به ترک خدمت کارکنان با نقش تعدیلگری مولفه های انگیزشی شغل

    ترک خدمت کارکنان یکی از مشکلات عمده سازمان های عمومی و خصوصی است که بسیاری از سرمایه گذاری های سازمان به راحتی از بین رفته و نتایج مثبت تجربه اندوزی کارکنان، در سازمان دیگری متبلور می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی و تعیین رابطه فرسودگی شغلی و تمایل به ترک خدمت با نقش تعدیلگری ویژگی های انگیزشی شغل در زمستان 1398 به انجام رسید. جامعه آماری تحقیق کارکنان شاغل در اداره کل امور مالی شهرداری تهران می باشند که تعداد آنها 230 نفر می باشد.

    بر اساس جدول تعیین حجم نمونه کوکران، تعداد 144 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. پروهش فوق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی از نوع همبستگی میباشد. برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شد. برای تعیین پایایی پرسش نامه ضریب آلفای کرونباخ به وسیله نرم افزار spss برای پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ 0.93، برای پرسشنامه تمایل به ترک شغل کامنت 0.71 و برای پرسشنامه ویژگی های انگیزشی شغل هاکمن و اولدهام 0.90 محاسبه گردید، که حاکی از پایایی در سطح خوب می باشد.

    برای تحلیل و بررسی فرضیه ها از تکنیک معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار pls استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان داد: قدرت رابطه میان متغیر فرسودگی شغلی با متغیر تمایل به ترک خدمت برابر 0.399 محاسبه شده است بنابراین فرسودگی شغلی بر تمایل به ترک خدمت تاثیر مثبت و معناداری دارند. تاثیر متقابل ویژگی های انگیزشی شغل و فرسودگی شغلی بر تمایل به ترک خدمت 0.538 است. هم چنین بین ابعاد فرسودگی شغلی (خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و فقدان موفقیت فردی) با تمایل به ترک شغل رابطه وجود دارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها