• اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر الگوهای ارتباطی و رضایت زناشویی زوجین متقاضی طلاق

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/12/05
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/02/11
    • تعداد بازدید: 173
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: 02171053199

    اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر الگوهای ارتباطی و رضایت زناشویی زوجین متقاضی طلاق

    هدف پژوهش حاضر اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر الگوهای ارتباطی و رضایت زناشویی زوجین متقاضی طلاق بود. مطالعه حاضر از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با دو گروه (یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل) است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان متقاضی طلاق در مراکز مشاوره شهر ارومیه طی ماه های دی و بهمن1397 بودند.

    در ابتدا یک غربالگری از اعضا جامعه مورد مطالعه انجام شد و 30 زوج از زوجینی که نمرات پایینی در پرسشنامه های الگوهای ارتباطی و رضایت زناشویی کسب کرده باشند به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش انتصاب داده شدند.

    گروه آزمایش به مدت 16 جلسه تحت آموزش پروتکل درمان مبتنی بر پذیرش و پایبندی برای زوج ها لو و مک کی (2017) قرار گرفتند و هر دو گروه پرسش نامه الگوهای ارتباطی (cpq) کریستنسن و سالاوی (1984) و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند.

    یافته ها نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر مولفه های الگوهای ارتباطی زوجین متقاضی طلاق تاثیر دارد (p<0/05) و همچنین درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر مولفه های رضایت زناشویی زوجین متقاضی طلاق تاثیر دارد (p<0/05). نتیجه می گیریم درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند میزان الگوهای ارتباطی و رضایت زناشویی را در میان زوج ها افزایش دهد، بنابراین می توان از این روش درمانی در کنار سایر مداخلات استفاده کرد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها