• نقش مدیریت بحران در سازمان دهی و ایجاد مکان های اسکان موقت در کاهش اثرات سوانح و بلایای طبیعی

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/03/31
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/02
    • تعداد بازدید: 217
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 1
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: 09050265032

    نقش مدیریت بحران در سازمان دهی و ایجاد مکان های اسکان موقت در کاهش اثرات سوانح و بلایای طبیعی

    همه ساله درنقاط مختلف کره زمین افراد زیادی براثر وقوع سوانح طبیعی نظیر زلزله، جان و کاشانه ی خود را ازدست می دهند. درحال حاضرسالیانه بیش از 9990 زلزله ی کوچک و بزرگ توسط دستگاه های پیشرفته زلزله نگاری درایران به ثبت می رسد که تعدادی ازاین زلزله ها توسط مردم نیز حس می گردد و اثرات مخربی هم به همراه دارد. برای ایمن سازی شهرها درمقابل بلایای طبیعی فرهنگ ایمن سازی شهرها باید گسترش یابد. بدیهی است دراجرای سیاست های ایمن سازی شهرها، مردم، مدیران شهری و مسئولان دولتی نیز باید مشارکت کافی داشته وهمچنین دانش لازم را کسب نمایند.

    تامین مکان های مناسب جهت اسکان آوارگان یکی ازموارد مهم درمدیریت بحران است. بهترین راه برای اسکان موقت مردم، برپا نمودن چادر و کانکس درنزدیک ترین و امن ترین محل به ساختمان تخریب شده است ولی از انجایی که بعد از زلزله شاهد پس لرزه هایی می باشیم تجربه نشان داده ایجاد اردوگاه های محلی در پارک ها و فضاهای باز در محلات داخل و اطراف شهر بهترین نوع اسکان موقت است. مزیت این نوع محل ها ( اردوگاه ها یا محل های متمرکز ) این است که علاوه بر محافظت افراد در مقابل سرما، گرما، باران و شرایط نامساعد جوی، تامین امنیت عاطفی و روحی بین خانواده های آسیب دیده ایجاد می شود و ارائه ی خدمات بهداشتی، پزشکی، غذایی و...نیز به سهولت انجام می پذیرد.

    معیارهای مکان یابی مراکز امداد و اسکان ایمنی، کارآیی، اثربخشی ومجهزبودن است. دراین مقاله با بررسی ساختار حاکم بر شهر جدید گلبهار سعی بر دست یافتن به معیارهایی برای ایجاد مکان های اسکان موقت به عنوان جایی امن برای جامعه آسیب دیده، که دارای شرایط لازم برای سکونت افراد از جنبه های مختلف زیرساختی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی وانتظامی باشد تا در قالب یک برنامه ملی مدیریت بحران بتوان پس از بازسازی مناطق آسیب دیده آن مکان ها را به راحتی تخلیه کرده و یا برای موارد دیگر مورد استفاده قرار داد .

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
  • سوال ahmad rastegar

    سوال ahmad rastegar 9 مهر ماه 1401

    سلام پژوهشگر گرامی جناب مهندس سینا عظیمی دو درخواست اجازه ارجاع به مقاله شما در مقاله مشابه در این زمینه را دارم خواهشمندم ایمیل یا نشانی پستی جهت ارسال تفاهم نامه ارجاع خود را اعلام بفرمایید

    • پاسخ

      به این سوال پاسخ دهید
      چگونه یک پاسخ مناسب بنویسیم ؟
      • قبلا از این مقاله را مطالعه نموده اید؟

        همیشه بهتر است، به سوالاتی پاسخ بدهید که سوال شخصی شما پیش از این بوده و با تجربه یا تحقیق پاسخ آن را بدست آورده اید.

      • خوانندگان خود را آموزش دهید

        اگر سوال پرسیده شده مربوط به تخصص یا تجربه شماست، بدون تعصب، پاسخ مرتبط را به شیوه ای که خواننده بتواند از آن استفاده کند، ارائه دهید.

      • مختصرگو باشید

        خلاق باشید اما موضوع نقد را فراموش نکنید، یک عنوان جذاب همیشه خوانندگان را جذب می کند.

      • خوانا بنویسید

        یک ویرایش صحیح و کنترل املای صحیح کلمات اعتبار بیشتری به نقد و بررسی نوشته شده توسط شما می دهد. همچنین برای بالا رفتن خوانایی، فاصله بین پاراگراف ها را رعایت کنید.

مقالات جدیدترین رویدادها