-
ارزیابی فرآیند ترکیبی پودر کربن فعال- لجن فعال در حذف مواد رنگ زای نساجی
جزئیات بیشتر مقاله- تاریخ ارائه: 1390/01/01
- تاریخ انتشار در تی پی بین: 1390/01/01
- تعداد بازدید: 828
- تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
- شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
زمینه و هدف: مواد رنگ زا، به دلیل قابلیت تجزیه پذیری کم، نیاز به فناوری پیشرفته ی خاصی دارند. فرآیند ترکیبی پودر کربن فعال- لجن فعال (pact) به عنوان روشی جهت حذف این نوع ترکیبات به کار می روند. هدف از انجام این پژوهش بررسی کارآیی این فرآیند در حذف مواد رنگ زا از فاضلاب صنایع نساجی می باشد.
روش بررسی: روش انجام تحقیق با توجه به ماهیت آن بر پایه ی داده های آزمایشگاهی، از نوع مطالعات کاربردی است. این پژوهش در دو مرحله انجام شد. در مرحله ی اول، میزان تجزیه پذیری مواد رنگ زای انتخابی (رنگ های اسیدی نارنجی c.115510 و رنگ راکتیو ریمازول برلیانت بلو) در نمونه ی طراحی شده، بدون پودر کربن فعال و بر طبق روش زاهن- والینز (ایزو 9888) مورد ارزیابی قرار گرفت. در مرحله ی دوم آزمایشات با اضافه کردن غلظت های متفاوتی از پودر کربن فعال ادامه یافته و تاثیر پودر کربن فعال در راکتور لجن فعال در شرایط بهره برداری مختلف بررسی شد. در تمام مراحل، مقدار رنگ موجود در نمونه بر اساس واحد admi خروجی و درصد حذف رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که در فاضلابی با غلظت رنگ ورودی برابر 100 میلی گرم در لیتر میزان حذف رنگ از طریق بیولوژیکی به تنهایی، برای رنگ های اسیدی و راکتیو به ترتیب برابر 60 و 12.5 درصد بود. در مرحله ی دوم غلظت بهینه ی پودر کربن فعال جهت حذف مواد رنگ زا از فاضلاب صنایع نساجی با کارآیی بالا غلظت 1500 میلی گرم در لیتر به دست آمد. زمان ماند هیدرولیکی و دمای بهینه جهت حذف رنگ به ترتیب 28 ساعت و 30 درجه ی سانتی گراد تعیین شد که در این شرایط بازدهی حذف رنگ برابر 98.18 درصد بود. در انتهای کار مدل های ایزوترم فروندلیچ و لانگمیر برای تعیین قابلیت کابرد آن ها مورد آزمایش قرار گرفت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، فرآیند pact می تواند به عنوان یک روش قابل قبول با کارآیی بالا (بیش از 90 درصد) برای حذف مواد رنگ زای مختلف مورد استفاده در صنایع نساجی به کار رود. کاربرد این فرآیند برای تصفیه ی فاضلاب صنایع نساجی یک روش بهبود یافته ی مهم است که در یک مرحله می تواند به طور هم زمان cod و مواد رنگ زا را بدون کاربرد روش تصفیه ی دیگری حذف کند. با مقایسه ی نتایج به دست آمده در این پژوهش ایزوترم لانگمیر، به عنوان ایزوترم مناسب تعیین شد.
حوزه های تحت پوشش رویداد
مقالات جدیدترین رویدادها
-
استفاده از تحلیل اهمیت-عملکرد در ارائه الگوی مدیریت خلاقیت سازمانی و ارائه راهکار جهت بهبود
-
بررسی تاثیر ارزش وجوه نقد مازاد بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر سطح افشای ریسک بر قرارداد بدهی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر رتبه بندی اعتباری مبتنی بر مدل امتیاز بازار نوظهور بر نقد شوندگی سهام با تأکید بر خصوصی سازی شرکت ها
-
تأثیر آمیخته بازاریابی پوشاک ایرانی بر تصویر ذهنی مشتری پوشاک ایرانی (هاکوپیان)
-
بررسی تأثیر زئولیت بر خصوصیات مکانیکی ملات های ماسه سیمانی
-
تأثیر یکپارچگی داخلی، تسهیم اطلاعات، آموزش بر عملکرد عملیاتی با در نظر گرفتن قابلیت های مدیریت ریسک زنجیره تأمین (مورد مطالعه: شرکت فارکو شیمی)
-
تاثیر یادگیری سازمانی و استراتژی رقابتی بر عملکرد سازمانی
-
نقش الیاف پلی پروپیلن بر خصوصیات ملات های سیمانی حاوی دوده سیلیس
-
application of higher-order elements in scaled boundary finite element method (sbfem) to improve its accuracy and efficiency
مقالات جدیدترین ژورنال ها
-
مدیریت و بررسی افسردگی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در دروان کرونا در شهرستان دزفول
-
مدیریت و بررسی خرد سیاسی در اندیشه ی فردوسی در ادب ایران
-
واکاوی و مدیریت توصیفی قلمدان(جاکلیدی)ضریح در موزه آستان قدس رضوی
-
بررسی تاثیر خلاقیت، دانش و انگیزه کارکنان بر پیشنهادات نوآورانه کارکنان ( مورد مطالعه: هتل های 3 و 4 ستاره استان کرمان)
-
بررسی تاثیر کیفیت سیستم های اطلاعاتی بر تصمیم گیری موفق در شرکتهای تولیدی استان اصفهان (مورد مطالعه: مدیران شرکتهای تولیدی استان اصفهان)
-
نقش سرمایه گذاران نهادی در رابطه بین مدیریت سود و ساختار سرمایه پویا
-
بررسی دوام ملات های حاوی پوزولان طبیعی تحت تأثیر کربناسیون
-
پایش تغییرات پوشش گیاهی با استفاده از داده های سنجش ازراه دور (مطالعه موردی: منطقه پخش سیلاب کلاته سادات شهرستان سبزوار)
-
مدیریت در علوم ورزشی و تربیتی، لازمه تحقق جهش تولید
-
تاثیر سرمایه سازمانی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :