• جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 729
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: لیستریا مونوسیتوژنز، توانایی ایجاد بیماری های شدید و مهاجم در انسان و در بیش از 40 گونه از حیوانات را دارد. لیستریا مونوسیتوژنز از طریق پنیر نرم، شیر، گوشت خام، سوسیس و غیره به انسان انتقال می یابد. هدف از این مطالعه، یافتن میزان فراوانی لیستریا مونوسیتوژنز در طیور، دام، سوسیس، لبنیات و مشاهده ژن ctpa (ژن انتقال دهنده مس) آن ها در الکتروفورز بعد از انجام pcr بوده است.

    روش بررسی: 180 نمونه از مغز، کبد و مدفوع طیور (مرغ های صنعتی) از 36 مر غداری مختلف، 166 نمونه از کبد، مغز، مایع آمنیوتیک و مدفوع گاو، گوسفند، اسب و بز، 80 نمونه از سوسیس، 300 نمونه از لبنیات جمع آوری شده از مغازه های شهر کرج مورد بررسی قرار گرفت. لیستریا مونوسیتوژنز به روش غنی سازی در سرما و با روش استاندارد استرالیا-نیوزیلند جداسازی شد. dna کروموزومی پس از استخراج، به منظور تکثیر ژن ctpa به وسیله pcr و برای مشاهده وجود باند  ctpaالکتروفورز گردید.

    یافته ها: لیستریا مونوسیتوژنز از نمونه های طیور جدا نشد. این باکتری از مغز و کبد بز و گوسفند (12.93 درصد)، سوسیس (2.5%)، پنیر محلی (2.9%) و شیر (2.5%) به دست آمد. با استفاده از pcr و جداسازی dna از 25 لیستریا مونوسیتوژنز ایزوله شده، ژن ctpa در 20 درصد از موارد مشاهده گردید.  dna مشابه ctpa در تمام باکتری های جدا شده وجود نداشت. نتایج نشان داد که 28.75 درصد از لیستریا مونوسیتوژنزهای جدا شده از پنیر و 20 درصد از باکتری های به دست آمده از حیوانات اهلی دارای ژن ctpa بودند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها