• بررسی کارآیی تشخیص پروتئینوری توسط نوار ادراری در نمونه ادرار تصادفی و مقایسه آن با نمونه ادرار 24 ساعته در پرفشاری بارداری

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 596
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    سابقه و هدف: پروتئینوری یکی از علائم باارزش برای تشخیص پره اکلامپسی و همچنین تعیین شدت اختلالات ناشی از افزایش فشارخون در حاملگی است. هدف ما از این مطالعه بررسی کارآیی آزمایش ادرار تصادفی در تشخیص پروتئینوری در این بیماران بود.

    روش بررسی: در این مطالعه گزارش میزان پروتئینوری در نمونه های اتفاقی با مقدار دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته به روش استاندارد در 82 خانم مبتلا به افزایش فشار خون حاملگی بستری در بخش زنان و مامایی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد از سال1380  تا 1381 مقایسه شد.

    یافته ها: این مطالعه نشان داد که میزان پروتئین گزارش شده در نمونه اتفاقی ادرار به مقدار + 1≤ ارزش اخباری و پیشگویی کننده مثبت نسبتاً بالا (حدود 85%) برای نشان دادن پروتئینوری (پروتئین > 300 میلی گرم در ادرار 24 ساعته) دارد. در مقابل مقادیر گزارش شده منفی (جزئی تا + 1) نمی توانند برای رد کردن پروتئینوری بکار روند، چرا که ارزش پیشگویی کننده منفی آن در بیماران فشارخونی فقط 28% می باشد. به علاوه صرفاً، مقادیر + 3 تا + 4 نباید برای تشخیص پره اکلامپسی شدید بکار روند، چراکه ارزش اخباری مثبت آنها تنها 26% می باشد.

    نتیجه گیری: یک نمونه ادراری اتفاقی همیشه نمی تواند پروتئینوری و به خصوص شدت آن را نشان دهد و این مطالعه اندازه گیری پروتئین ادرار 24 ساعته را به ویژه در بیماران خاصی که نیاز به ختم حاملگی دارند، پیشنهاد می کند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها