• تحلیل پیشران های کلیدی موثر بر افزایش اثربخشی برنامه های راهبردی -عملیاتی شهر و شهرداری ها با رویکرد آینده پژوهی در شهرهای استان خراسان رضوی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/01/23
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/01/23
    • تعداد بازدید: 263
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 08433350924

    تحلیل پیشران های کلیدی موثر بر افزایش اثربخشی برنامه های راهبردی -عملیاتی شهر و شهرداری ها با رویکرد آینده پژوهی در شهرهای استان خراسان رضوی

    تهیه طرح های راهبردی -ساختاری با گذشت چند دهه از شروع آن در انگلستان و امریکا در دهه 1370 توسط وزارت مسکن و شهرسازی مورد توجه قرار گرفت. در اواسط دهه 1390 دستورالعمل تهیه و تدوین برنامه های راهبردی -عملیاتی شهر و شهرداری توسط وزارت کشور به دفاتر امور شهری استانداری های ذی ربط ابلاغ گردید.

    بنابراین، پژوهش حاضر به دنبال شناسایی و تحلیل محرک ها و پیشران های مؤثر بر افزایش اثربخشی برنامه ها در افق 20 ساله آن هاست. پژوهش حاضر، از حیث هدف « کاربردی » و به لحاظ روش و ماهیت « توصیفی -تحلیلی »است. برای جمع آوری اطلاعات از روش های اسنادی و میدانی استفاده شاده است.

    جامعه آماری در این پژوهش، 35 شهر استان خراسان رضوی که برنامه های آن دریافت شده است و بر این اساس تعداد 48 مشاور و کارشناس در شهرداری های تابعه برای تکمیل پرسشنامه ها مورد پرسشگری قرار گرفتند. روایی پرسشنامه ها بر اساس نظر متخصصین و به ویژه مشاوران و پایایی آن بر پایه آلفای کرونباخ بالای 0.7 و مورد تایید قرار گرفت.

    جهت تجزیه و تحلیل داده ها و تحلیل مولفه های اثرگذار بر افزایش اثربخشی برنامه های راهبردی-عملیاتی شهر و شهرداری از نرم افزار  micmac استفاده شد.

    نتایج بدست آمده با توجّه به امتیاز بالای اثرگذاری مستقیم و غیرمستقیم، عوامل 45 گانه در 4 مولفه اصلی پیشران های کلیدی در افق برنامه ها، نشان داد که عواملی از قبیل پشتیبانی دفتر امور شهری استانداری و نظارت بر نحوه عملکرد شهرداری ها در تدوین و اجرای برنامه های راهبردی با اثرمستقیم (8 +) و غیرمستقیم  (2548 +)، هماهنگی بیشتر مدیران شهری و دستگاه های اجرایی در فرایند تهیه و اجرای برنامه های راهبردی -عملیاتی با اثرمستقیم  (7+) و غیرمستقیم  (1880 +)، تغییر نگرش مدیران، مجریان و کارفرمایان به سوی برنامه ریزی استراتژیک درحوزه های توسعه شهری و منطقه ای با اثرمستقیم ( 6+) و غیرمستقیم (1970 +)، در رده محرک ها و پیشران های کلیدی به شمار می روند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها