• رابطه ی باورهای دینی و سبک های مقابله ای با هوش هیجانی در دانش آموزان مقطع متوسطه ی دوم شهر شوش در سال 1395

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/14
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/14
    • تعداد بازدید: 229
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    رابطه‌ی باورهای دینی و سبک‌های مقابله‌ای با هوش هیجانی در دانش‌آموزان مقطع متوسطه‌ی دوم شهر شوش در سال 1395

    سابقه و هدف: از آنجایی که هیجان‌ها بخش اعظمی از زندگی را در بر می‌گیرد و دین‌باوری انگیزه‌ای روانی محسوب می‌شود که در فطرت و سرشت آدمی ریشه دارد و همچنین سبک‌های مقابله‌ای مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و فرایندهای رفتاری و شناختی برای ممانعت، مدیریت یا کاهش استرس محسوب می‌شود؛ ازاین‌رو، هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه‌ی بین باورهای مذهبی و سبک‌های مقابله‌ای با هوش هیجانی در دانش‌آموزان مقطع متوسطه‌ی دوم شهر شوش بود.

    روش کار: روش تحقیق در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه‌ی آماری (2012 نفر) این پژوهش را کلیه‌ی دانش‌آموزان دختر (1254 نفر) و پسر (758 نفر) مقطع متوسطه‌ی دوم تشکیل داد که از این میان تعداد 200 نفر نمونه‌ی آماری در نظر گرفته شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌ی هوش هیجانی بار- اون، پرسش‌نامه‌ی نگرش‌سنج مذهبی گلریز و براهنی و همچنین پرسش‌نامه‌ی راهبردهای لازاروس استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش نیز از روش‌های آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده، بین باورهای مذهبی با هوش هیجانی (r=0.389 و 0.05>p)؛ و همچنین بین سبک‌های مقابله‌ای با هوش هیجانی در دانش‌آموزان مقطع متوسطه‌ی دوم شهر شوش رابطه‌ی معناداری وجود داشت (r=0.821 و 0.05>p).

    نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر می‌توان پیشنهاد داد که معلمان در مدارس برای دانش‌آموزان کارگاه‌های آشنایی با دین و اسلام دایر کنند تا دانش‌آموزان بیشتر با مذهب آشنا شوند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها