• مطالعه و رتبه بندی پدیده های زمین ساختی شهداد کرمان و توسعه گردشگری

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/07/18
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/07/18
    • تعداد بازدید: 427
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    مطالعه و رتبه بندی پدیده های زمین ساختی شهداد کرمان و توسعه گردشگری

    شناسایی، معرفی، رتبه‌‌بندی و به دنبال آن برنامه‌‌ریزی صحیح مهمترین اقدامات برای حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است. در این پژوهش لندفرم‌‌ها و میراث‌‌های زمین‌‌شناختی- ژئومورفولوژیکی بخش شهداد استان کرمان از این دیدگاه مورد مطالعه قرار گرفته‌‌اند. داده‌های این تحقیق شامل انواع داده‌های غیر رقومی و رقومی، داده‌های آماری و داده‌های به‌دست‌آمده از مطالعات میدانی است.

    گرد‌آوری اطلاعات با روش‌های کتابخانه‌‌ای و میدانی، پیمایشی بوده است. ابزارهای تحقیق نیز شامل دو دسته ابزارهای فیزیکی (شامل انواع مختلف نقشه‌ها) و مفهومی (شامل مدل‌ها و نرم‌‌افزاها) هستند. این پژوهش از نوع کاربردی است و برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات و داده‌ها از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده و از روش پرالونگ (2005)، به‌منظور ارزیابی و رتبه‌‌بندی آثار میراث طبیعی استفاده شده است.

    یافته‌‌های حاصل از ارزیابی آثار طبیعی نشان می‌‌دهد که کلوت‌ها از نظر پتانسیل گردشگری بیشترین امتیاز را از نظر زیبایی ظاهری، علمی، تاریخی- فرهنگی، اجتماعی و گردشگری به خود اختصاص داده و پس ‌از آن کلوتک‌ها، نبکاها، شهر خیالی لوت و رودخانه شور در رتبه‌های بعدی قرارگرفته‌اند. نتیجه این‌‌که آثار طبیعی مورد مطالعه به‌‌ویژه کلوت ها، گندم بریان، رودخانه شور و نبکاها، قابلیت جذب گردشگران زیادی را در سطح بین‌‌المللی دارند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها