• پیش بینی میزان امید به تحصیل بر اساس خودکارآمدی تحصیلی در دانش آموزان

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/07/18
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/07/18
    • تعداد بازدید: 237
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02133202487

    پیش‌بینی میزان امید به تحصیل بر اساس خودکارآمدی تحصیلی در دانش‌آموزان

    تحصیل از مهمترین دغدغه‌های هر نظام آموزشی در تمامی جوامع می‌باشد. موفقیت و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان هر جامعه، نشان‌دهنده موفقیت نظام آموزشی در زمینه هدف‌یابی و توجه به رفع نیازهای فردی است. یکی از این عوامل تاثیرگذار بر موفقیت تحصیلی، امید تحصیلی است که خود متاثر از عواملی همچون باورهای خودکارآمدی تحصیلی می‌باشد. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است.

    ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه‌های (پرسشنامه باورهای خودکارآمدی تحصیلی (asebq) و پرسشنامه امید به تحصیل) بوده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش‌آموزان دختر و پسر متوسطه دوم به تعداد 1350 نفر در سطح شهر خرم‌آباد بوده. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 300 نفر از دانش‌آموزان پسر و دختر پایه اول دبیرستانی شهر خرم‌آباد در سال تحصیلی 96-97 که به صورت تصادفی چندمرحله‌ای بوده تعیین گردید.

    نتایج نشان داد بین باورهای خودکارآمدی تحصیلی و امید به تحصیل رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. متغیر متغیر باورهای خودکارآمدی 31% از واریانس امید به تحصیل در دانش‌آموزان را دارد. با توجه به نتایج کسب شده می توان گفت متغیر باورهای خودکارآمدی تحصیلی تاثیر مهمی بر روی متغیر امید به تحصیل و موفقیت تحصیلی در دانش آموزان دارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها