• بررسی عوامل موثر بر پنهان سازی دانش با تاکید بر طردشدگی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/12/03
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/12/03
    • تعداد بازدید: 116
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 29903136021

    بررسی عوامل موثر بر پنهان سازی دانش با تاکید بر طردشدگی

    هدف: هدف این تحقیق  بررسی عوامل موثر بر پنهان‌سازی دانش با تأکید بر طردشدگی درمحیط کار در سازمان تامین اجتماعی استان‌های شمال کشور، بوده است.

    طراحی/ روش‌شناسی/ رویکرد: در این تحقیق در راند اول، نظرات شش خبره و در راند دوم نظرات 17 خبره جمع‌آوری گردید. با توجه به روش آمیخته اکتشافی تحقیق حاضر، جامعه آماری شامل دو بخش بوده است. در بخش کیفی، از نظر اساتید و خبرگان سازمان تامین اجتماعی استان‌های شمال کشور، برای شناسایی عوامل موثر بر پنهان سازی دانش و طردشدگی محل کار، استفاده شده است. و در بخش کمی برای اعتبار سنجی مدل نیز از نظر کلیه مدیران و معاونین و کارشناسان سازمان تامین اجتماعی شمال کشور، استفاده شده است. کل جامعه آماری حدود ۱۲۹۰ نفر بوده اند که براساس فرمول کوکران 2۹۶ نفر و به صورت تصادفی نظر گرفته شده است. برای شناسایی متغیرها از روش دلفی فازی و برای بررسی روابط بین متغیرها از تکنیک دیمتل نرم، استفاده شده است.

    یافته‌های پژوهش: نتایج تحقیق نشان داد مولفه‌های پنهان سازی دانش شامل عدم اعتماد بین فردی، منحصر به فرد بودن دانش، عدم مشارکت سازمانی، روشن نبودن وظایف، نبود مشوق‌های سازمانی، پیچیدگی دانش، قدرت شخص درخواست کننده دانش، میزان فرهنگ دانشی سازمانی، سطح مبادلات اطلاعاتی در بین کارکنان، سطح محیط کار رقابتی برای کسب دانش جدید، سطح عدم امنیت شغلی درک شده، تاثیر ارزش‌های شخص بوده است.

    محدودیت‌ها و پیامدها: از محدودیت‌های این پژوهش این است که برخی از افراد واقعیت پدیده پنهان سازی دانش را در سازمان خود پنهان می‌کنند که این عامل به وسیله مصاحبه های مکرر و عمیق تا حد زیادی برطرف می‌شود.

    پیامدهای عملی: تمرکز بر علل ایجاد مقوله‌های مرتبط با پنهان سازی دانش در سازمان‌ها جز پیامد عملی این پژوهش می‌باشد. ابتکار یا ارزش مقاله: متغیرهای طردشدگی شامل وجود تفاوت ها به دلیل مقایسه‌های اجتماعی، سطح بی‌عدالتی موجود در سازمان، احساس‌های منفی نسبت به محیط کار، سطح انگیزش شغلی کارکنان، سطح رضایت شغلی کارکنان، ضعیف بودن کار تیمی در سازمان، افزایش سکوت سازمانی، سطح عملکرد شغلی کارکنان، باورهای متقابل منفی، بالا بودن میزان تنش شغلی، سطح توانمندی کارکنان بوده است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها