• ارزیابی آسیب پذیری ساختمان های بتنی مسلح در ارومیه

    جزئیات بیشتر پایان نامه
    • تاریخ ارائه: 1382/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1393/03/11
    • تعداد بازدید: 1095
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • زبان: فارسی
     با مطالعه سابقه لرزه خیزی کشور مشخص می شود که اکثر مناطق آن همواره در معرض خطرات ناشی از زلزله های مخرب قرار داشته و در نتیجه تلفات و خسارات سنگین و غیر قابل جبرانی را در اثر آن تجربه کرده است. وقوع زلزله های طبس (1357)، منجیل (1369) و اردبیل (1375) در سالهای اخیر، شاهد این مدعا می باشند. جدای از تلفات انسانی وارده در اثر زمین لرزه، خسارات اقتصادی آن نیز قابل توجه می باشد. در نتیجه امروزه بحث پیشگیری و کاهش خطرات زلزله و ابداع روشهایی جهت بررسی آسیب پذیری سازه ها، شکل جدی تری بخود گرفته است.

    بررسی آسیب پذیری ساختمانها به دو دسته کیفی و کمی تقسیم بندی می شود. در روش کیفی مورد استفاده در این تحقیق که یک روش تقریبی است با توجه به شرایط لرزه خیزی منطقه و تجربه زلزله های گذشته و قضاوت مهندسی، اقدام به تهیه فرمهای ویژه ای شده است که با بازرسی ساختمانها، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری گردیده و با تجزیه و تحلیل آنها یک برآورد تقریبی از میزان آسیب پذیری ساختمانها بدست می آید. در صورتیکه روشهای کمی با تعیین عدد مشخصی به عنوان شاخص خسارت، به ارائه یک مدل ریاضی از خسارت بصورت تابعی از مقاومت سازه، شکل پذیری، شدت زلزله و سایر پارامترهای موثر، می پردازد.

    همچنین یک روش ارزیابی کمی مبتنی بر آیین نامه ساختمانی ژاپن در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است که در آن دو پارامتر شاخص ظرفیت لرزه ای سازه ای is و شاخص ظرفیت بار جانبی q برای هر طبقه معرفی می شود که با تعیین حدود برای این دو پارامتر می توان آسیب پذیری ساختمانها را ارزیابی نمود.

    در این تحقیق از هر دو نوع شیوه بررسی آسیب پذیری (کیفی و کمی) که به تفصیل توضیح داده خواهند شد، استفاده شده است و تعدادی ساختمان بتن آرمه در سطح شهر ارومیه انتخاب شده و با شیوه های مذکور مورد ارزیابی قرار گرفته اند. روش کیفی مورد استفاده ساختمانهای مورد ارزیابی را در وضعیت مطلوبی از لحاظ آسیب پذیری قرار می دهد در حالیکه روش کمی وضعیت بحرانی تری را برای ساختمانهای مورد ارزیابی در نظر می گیرد. مقایسه شاخص های خسارت بدست آمده از دو روش خود حاوی نتایج مفیدی در قوت و ضعف روشهای مختلف ارزیابی می باشد. بعلاوه اطلاعاتی در راستای ایجاد آگاهی نسبی از وضعیت ساختمان های بتنی این منطقه ارایه شده است تا در صورت نیاز اقدامات لازم به منظور کاهش خسارات مالی و جانی احتمالی با توجه به مستعد بودن منطقه برای زمین لرزه های احتمالی صورت گیرد.

سوال خود را در مورد این پایان نامه مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها